Hos Henrik och Veronika var det vi som stod för maten, eftersom vi så gärna ville få med dem på vårt älska-moules-frites-tåg så ville vi gärna få dem att testa detta och hade redan i våras lovat att vi skulle laga det till dem.
Som tilltugg innan maten gjorde vi chips med stenbitsrom och créme fraiche. Superenkelt men också väldigt smarrigt tilltugg där det egentligen ska vara löjrom, men eftersom jag inte hann att få tag i det så fuskade jag och tog röd stenbitsrom. Men det blev riktigt gott det också.
Vill ni testa så behöver ni detta:
1 påse lantchips med smak av gräddfil
1 rödlök
1 burk créme fraiche
1 burk stenbitsrom eller då löjrom för ännu bättre smak
Och gör så här:
Hacka rödlöken fint (gärna ännu finare än jag hade tålamod till att göra), klicka ut lite créme fraiche och lite rom på chipsen och avsluta med rödlök.
Väldigt enkelt men också väldigt väldigt gott!
Och älska-moules-tricket fungerade förresten – de blev stormförtjusta!