Vi testlagade

Vi testlagade ur tidningen Vego, rostat pitabröd med avokadokräm och kryddrostade kikärtor, till middag och det blev SÅ gott. Denna hade kunnat kvala in som en standard hemma hos oss och kanske till och med kunna knuffa undan tacon som fredagsfavorit.

Detta behövs

2 avokado, 1 citron, 1 vitlöksklyfta, rapsolja, 2 förpackningar kikärtor á 400 g, spiskummin, paprikapulver, 6 pitabröd, olivolja, 1 jalapeno, 1 dl solrosfrön, 35 g ruccola, färsk dill, salt och svartpeppar.

Avokadokräm

Mixa ihop 2 avokado med 1-2 msk rapsolja, 1 vitlöksklyfta och 2 tsk citronsaft. Klart!

Kryddrostade kikärtor

Skölj kikärtorna ur 2 förpackningar á 400 g (ca 5 dl kokta) under rinnande vatten och låt rinna av. Hetta upp en stekpanna och lägg i kikärtorna. När de börjar torka så tillsätt 1-2 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver och 1 msk rapsolja. Stek tills de är krispiga på utsidan och mjuka på insidan, cirka 10 minuter. Smaka sist av med lite salt och peppar.

Servering

Stek 6 pitabröd i olivolja, på båda sidor, och bred sedan ett lager av avokadokrämen på dem. Toppa med rostade kikärtor, finhackad jalapeno, lite rostade solrosfrön och ruccola. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.

Nu ska jag slänga mig i duschen, den har inte blivit av efter träningen ännu och det känns kanske lagom fräscht… Sedan ska vi försöka hitta någon ny serie att vila ögonen på på kvällen. Märks att vi fortfarande går på lite sommartider här hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *