Ahlgrens bilar-fudge

Det blev inte något hemlagat till fikat när Rebecca kom förbi igår. Istället blev det dock massor av härligt familjeprat och planer för Homespo inför hösten.

Det märks minsann att vi varit hemma mycket nu på semestern, det är tomt i de flesta av våra skåp, inte ens några godisrester verkar husera här hemma.

Men på tal om godis så mindes jag nyss att vi kokade ihop dessa godisarna, någon vecka på semestern, men som jag glömt av att dela med mig av.

Vi gjorde fudge på Ahlgrens bilar. Just fudge är egentligen ett godis som en nästan kan använda samma grundsmet och sedan bara tillsätta valfritt godis för att få olika smak.

Vi använde oss av Jennys Matbloggs recept för tomteskumsfudge (igen) som hittas HÄR och bytte ut tomteskummet mot Ahlgrens bilar.

Vi gjorde så här:

• Kokade upp grundsmeten från Jennys Matblogg i dubbel sats förutom delen där den vita chokladen ska röras ner,

• Sorterade två påsar Ahlgrens bilar i färgordning,

• Delade upp smeten i tre kastruller och tillsatte en färg av bilarna i var sin och rörde ihop (alltså som utbyte mot tomteskummet i originalreceptet),

• Tog kastrullerna från plattan och rörde ner 100 g vit choklad i varje kastrull,

• Hällde upp smeten i tre lager. Det behöver stelna lite mellan lagren så att en hinna bildas, för att lagrena inte ska flyta ihop, men det går snabbt. Detta skyndas på genom en kvick sväng med formen i frysen. Vi använde en bakplåtsklädd brödform förresten.

• In i kylen tills allt stelnat och sedan skär upp och fylla upp godiskålen!

 

Nu ska vi försöka komma ut pyjamasarna här hemma och ta oss an dagen. Hoppas att ni får en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *