Helgen

Det har varit en fullspäckad helg och där jag framför allt har velat krama ur det sista ur föräldraledigheten tillsammans med familjen.

Vi startade helgen i fredags med att samla ihop oss och åka ut till Hällevik och päronen för en liten kräftskiva.

Jag är så väldigt väldigt förtjust i mitt barndomshem och tycker (inte helt opartiskt) att det är bland de finaste hus som finns. Det är byggt av min gammelmorfar tidigt 1900-tal om här växte min mormor upp. Nu bor min mamma med sin Mats här och detta huset, tillsammans med min farmors lägenhet, är de två ställen som jag känner det allra största av lugn.

Vår loppa hittar gärna, precis som precis alla andra i familjen, till godisskålen som det finns en tradition kring att det alltid ska finnas något gott i.

Efter att barnen hade fått en lite tidigare middag så gick vi ner till stranden en stund för att försöka krama ur också det sista av sommaren. Vår stora loppa är den allra största av baddjur och drog sig inte för att bada även om vattnet kändes ”något” kallt. En anings frusen bäddade vi ner henne i vagnen hem, så väldigt väldigt gosigt.

När vi var tillbaka från stranden hade min mamma dukat upp med kräftor, Västerbottenostpaj, bröd och gott till glasen.

En härlig inledning på helgen och i samma tema har den fortsatt.

Och jag tackar för alla fina fina stunder som jag haft med mina små denna helgen som laddade upp mig inför veckan som kommer.

För vet ni vad? Imorgon är det jobbstart som väntar för min del.

Det är en väldig massa känslor i omlopp – alltifrån nervositet (kommer jag komma ihåg något alls?) till peppighet (jag känner att det ska bli genuint roligt att jobba) till känslan av ett historiskt vingslag (lite så där ”It’s an and of an era” över att det här året är förbi) och till en rädsla (kommer jag klara av att vara borta från barnen så här mycket?). Ja, känslorna är som berömt all over the place…

Önska mig gärna lite lycka till imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *