Veckans to do

På tal om to do-lista så hör det till vanligheterna att denna skrivs/tänks ut just måndagar (nu blev det tisdag) här hemma och min vecka ser ut ungefär så här:

Update: innan detta inlägg hann bli klart att trycka ”publicera” på så svängde planerna om lite, min vän Petra kom förbi igår, så det blir en något uppdaterad version.

Måndag

Vanligtvis brukar jag träna på måndagar men eftersom jag inte känner mig helt hundra idag så stannar jag hemma, tänker en lång promenad med hunden istället (hunden fick en kort sväng runt kvarteret, med maken som sällskap) och sedan ska det ägnas lite produktiv tid på soffan. Ska försöka bocka av ett par saker som ska ordnas för Homespo.

Produktiv tid vart det allt, men på ett helt annat sätt än tänkt. Petra kom förbi efter träningen (som vi egentligen brukar) och vi fick plötsligt feeling och möblerade om i hela vardagsrummet. Vi lyfte soffor, flyttade lampor, pekade och planerade och skrattade om vartannat.

Petra arbetar till vardags som inredare så det var ju väldigt lyxigt att få hennes input på flöden och rumsindelningar. Lovar att visa när vi fått det ännu lite mer i ordning. 

Tisdag

Jobbar jag långpanna på jobbet och då brukar det inte finnas så mycket energi kvar på kvällen. Dock har jag infört som tradition att jag äter min middag sent framför TV:n och njuter av att laga precis vad jag önskar (resten av familjen är inte alltid lika förtjusta i mina halloumi-sallader och annat påhitt) och så ser jag Outlander.

Den där energin får nog allt letas fram ändå för att bocka av det där som jag tänkte bocka av i måndags. Oooom det nu inte (mot förmodan) råkar vara så att jag vaknar upp morgonpigg i gryningen, sträcker piggt upp armarna och skuttar in i ett morgonpass. 

Onsdag

Ska jag på föreläsning om barns självkänsla. viktigt och en av de sakerna som jag tänker på allra mest i mitt föräldraskap. Ska bli intressant att se vad jag tar med mig hem. I skrivande stund inser jag att vi måste parera ihop detta med Bamsegympa-tid och… ja, det får lösa sig.

Torsdag

Tänkte jag rassla fram vår julsaker. Låter kanske på tok för tidigt men jag tänkte börja lite försiktigt och lite mer ”vintrigt” och så får adventsljusstakar och tomtar komma fram lite senare.

Fredag

Vips så är det fredag och helgen står inför dörren och då är det allmän fredagsfeeling och om jag får till det så har jag en överraskning till barnen. *håller tummarna*

Helg

Här finns det (än så länge) inget planerat och det är med flit. Faktum är att när vi stod en bit in i oktober så hade vi i princip något planerat varje helg fram till jul. Då fick jag lite ont i magen och vi drog fram stora gallringsnätet och luftade till planerna lite.

Dock längtar jag något så vansinnigt efter vänner i Malmö så jag hade så gärna velat ta en liten helgtripp dit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *