Veckan som gått

Vi fortsatte julpyntandet här hemma och en pappersstjärna, där en liten ljusslinga (på batteri) virades runt, fick sin plats uppe på skåpen i vardagsrummet. Helt ärligt så känner jag nästan att jag hade kunnat ställa in en gran också – men… kanske en aningens tidigt (eller…?), det har ju liksom inte ens varit första advent ännu…

Så blev det tisdag och jag hade min äta-middag-i-soffan-kväll och det blev grönkål och rödkål som kramats med olivolja och flingsalt, rivna morötter, rödlök och solrosfrön med tahinidressing. Så. Gott.

Bildkälla

Och under en sms-konversation under sen tisdagstimma så bokade jag och min vän Petra upp en plan om Formex i januari nästa år. Är så väldigt sugen på att bo på At Six och visst ser det inte alls särskilt jobbigt ut..?

Så handlade det blommor som blev till en fredagsbukett. Samtidigt släpade jag hem granris som jag tänkte skulle bli något kransaktigt. Kanske byta ut den där höstlövskransen? Det var ju för övrigt i det där släpandet som jag gjorde det HÄR pinsamma.

Och så fick jag förresten en bloggkommentar med världens bästa knep på den där pepparkaksproblematiken som jag skrev om HÄR. Att kavla direkt på bakplåtspapper (så klart!) – tack Sara <3

Så blev det fredag och jag hade sprungit halva stan runt för att hitta sockerdricka, som skulle vara precis som Pippis – alltså på glasflaska, inför vår fredagsbio här hemma. Det fanns en mycket stark fyraåring bakom denna önskan.

Nu tänkte jag ju först att det där inte skulle bli några problem alls. Men nja, vet ni hur många glasflaskor med sockerdricka det finns nu för tiden? Inte särskilt många. Jag letade igenom både affärer och godisbutiker, helt utan framgång. Tills Elin kom på den utomordentligt smarta lösningen att plocka med oss våra colaflaskor (och be om några till) efter vår lunch på House of Bagels där det fanns just glasflaskor.

En liten bit tyg för att dölja cola-loggan och en massa popcorn senare så bänkade vi oss i soffan för att se Pettsson och Findus-filmen.

Och så här vaknade jag upp idag, i min gamla hemstad Köpenhamn, efter ett dag där med tjejgänget. Har SÅ mycket mer att berätta men än så länge så kommer här dagens frukost, en av de godaste avokadomackorna ever (också en av de mest Instagrammade sådana i Köpenhamn minsann) när vi åt frukost på Atelier September. Magisk!

Och en liten bit av Danmark tog jag med mig hem då det blev kramkalas med kanelsnäcka (som på danska hette kanelsnejl, kanske inte riktigt lika inbjudande namn) och chokladmjölk.

Det var rackarns rackarns trevligt att vara iväg i Köpenhamn, men vilken känsla det är att komma hem. Rakt in i leksakskaos och spontandisco.

Nu är det snart måndag och en ny vecka står på tur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *