Förra veckan i ett svep

Inlägget innehåller annonslänkar för BikBok och Lindex

Det känns som att förra veckan gick i temat ”gran” för oss. Althea startade trenden med att köpa en egen liten gran till sitt rum.

Som sedan också kläddes, helt på egen hand av tjejerna.

En av veckans uteluncher var en sallad med quorn, rödbetor, rostad sötpotatis och chèvreost (och en massa annat) och jag blev så mätt att jag åt en knäckemacka till middag senare på kvällen.

Och så skickades det önskelista till tomten (eller då rättare sagt min lillebror som skulle iväg och ta tag i sina julklappsinköp. På min del av önskelistan fanns lite nytt till garderoben. Har uppdaterat lite smått på klädfronten den senaste tiden vilket fortsatt är välbehövligt efter graviditet, amning och föräldraledighet. Mina fötter har förresten blivit en storlek större efter två graviditeter – men visst kan det vara så?

Skorna är från Zara och det beige-rosa setet hittas HÄR (annonslänk).

Och så gjorde jag rackarns goda tryfflar, ska komma med bättre beskrivning snart, men sådana här har jag ju gjort i lite olika varianter bland annat HÄR och HÄR denna gång blev det med smak av pepparkaka. Egentligen är det bara pepparkaka och Philadelphia-ost ihopmixat och sedan doppade i vit choklad. Försvinnande goda!

Så kom helgen och här hemma vaknade vi upp med bara en loppa eftersom den stora hade skuttat hem till sin mormor på fredagsövernattning. Det stack till lite i hjärtat när hon inte var hemma när jag tog helg i men å andra sidan var det fint att både jag och Andreas kunde lägga full fokus på Juni. Hon firade förresten sin egentid med föräldrarna med att tokvägra sömn hela fredagskvällen (tackarrrrr….).

Lördagen började vi med favoritleken just nu – tornbygge och kring lunch tog vi oss iväg till skogen för granhuggning. (Lovade Andreas att skriva att han är iklädd underställ inför den kommande skogsturen, om någon nu undrade över de mönstrade byxorna…).

Fikakorgen var fylld med varm choklad, marshmallows och köttbullsmackor. Tur var väl det för fyraåringen hade inte riktigt räknat med att en måste ut en bit i skogen för att hugga gran. Det var en del knorrande om trötta ben.

Och visst har jag och maken fina initialer ihop?

Så blev det söndag och vi körde som bekant pyjamashäng en stor bit av dagen. De där fina pyjamasarna hittas HÄR och vill ni komma direkt till min långa skjorta så finns den HÄR, Altheas tvådelade finns HÄR och Junis onepiece finns HÄR (annonslänkar)

Och sedan fortsatte vi med att pyssla ihop fågelmatscupcakes på eftermiddagen. Vi blandade fågelfrön och kokosfett och satte julpynt på – så gulligt! Ska visa alldeles snart. Men nu pockar annat på min uppmärksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *