2017 i en lista

Jag har klippt och klistrat rakt ifrån Sandra Beijers finemangiga lista och sammanfattar 2017 i listformat så här:

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? 

Blev jag partner tillsammans med Rebecca i driften av Homespo.

Vi har spenderat en del tid i höst med att försöka fundera ut vad vi vill med sidan framåt och för någon vecka sedan lossnade det och därifrån är det full fart.

Och pirr-i-magen-roligt är också att vi inom kort kommer presentera vår senaste tillskott i bloggänget – SÅ kul!

 

Vilka länder/städer besökte du? 

Några resor till långt-bort-land har det inte blivit utan den mesta tiden 2017 har spenderats hemomkring med undantag för ett par vändor i Köpenhamn. Dock semestrade vi hela 11 dagar i vår egen huvudstad i våras – en vansinnigt härlig grej!

 

Var var din största framgång 2017?

Att ta hand om mina barn under en lång föräldraledighet, som merparten av mitt år bestått av, orka amma tills Juni var strax över året och att (äntligen) sluta bry mig så mycket om andras åsikter och istället följa min.

 

Bästa köpet?

Det måste vara något så enkelt som gungan och de romerska ringar som vi har i vardagsrummet. Där hänger vi (bokstavligen talat) precis varje dag.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Vardagen. Kanske mellanmjölkigt svar men det är en av mina största mål i livet att just vardagen ska vara det bästa. Bland kaos, tvätt, få sovtimmar och så vidare så ska ändå grundkänslan ’att vara tillfreds’ finnas där. Sedan kan semester, resor och annat vara som grädde på moset.

För när vardagen gör att en får fjärilar i magen – ack ljuva livet!

 

Gjorde någonting dig riktigt ledsen? 

När farmor gick bort. Fruktansvärd dag. Och innan jag hade kunnat få mer information kring vissa saker så hade jag en ångest som gjorde att jag inte ens kunde stå still.

 

Årets låtar

Roligt nog kollade vi våra mest spelade låtar på Spotify igår och så här såg den ut:

Som nummer ett hamnade Van Morrison med Crazy Love för att Andreas somnade Juni till denna varje eftermiddag så länge hon fortfarande vilade eftermiddagsvila.

Lite roligt var att vi bara för några dagar sedan spelade den igen och då gäspade Juni på en gång – sötnosen!

På de övriga behövs nog ingen närmare kommentar än ”märks det att vi är småbarnsföräldrar?”.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Gladare! Trots hemskheter som inträffade så har jag varit gladare rent generellt sett.

 

Favoritserie

Oj… Vi är ju stora serieälskare här hemma så oj så svårt det är att välja en. Men säsong ett av Outlander är nog svårslagen.

 

Bästa filmen

Fler serien innebär ju i och för sig färre filmer. Får en säga Vaiana? För den har minsann visats fler gånger här hemma än jag kan räkna.

 

Bästa matupplevelsen

När jag var i Köpenhamn tillsammans med tjejgänget och åt sjurätters!

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

Blev väckt med skönsång och frukost på sängen och därefter åt vid familjebrunch på Direktör Nyfiken.

Andreas verkar för övrigt vilja vinna över mig till friluftsar-sidan för i födelsedagspresent fick jag byxor från Naturkompaniet och i julklapp underställ, supervarma vantar och fleecetröja. Och visst det finns få saker som ger så mycket energi som att ut i naturen, men han verkar ju nästan tro att det ska bli en tältsemester 2018 – det kommer inte hända.

Tror att han kanske fick nog här, när jag traskade ut i skogen i converse, så kan förstå honom. I alla fall lite.

 

Finns det något du saknar 2017 som du vill få 2018?

Sömn och kanske en anings mer luft i kalendern. I vart fall om jag ska se till hösten 2017. Tjejerna har dragit på sig förkylning efter förkylning och särskilt Juni har sovit dåligt, detta kombinerat med alldeles för mycket att göra har gjort att vissa saker ligger ogjorda och skaver på samvetet och att jag har en trött känsla i kroppen.

Jag har själv dragit på mig, för mig, nya åkommor som exempelvis nu senast ögoninflammationen – men hela tiden kört på ändå. Det håller inte riktigt i längden som jag så väl redan vet.

 

Nyårslöfte?

Jag har finurlat lite på det här med nyårslöften de senaste veckorna och först tänkte jag ”nä, det ska inte ställas några löften om man får en stressmage för att behöva leva upp till”.

Men… sedan tänkte jag att det beror ju på vilken konsekvens och vilken känsla du förknippar till de här löftena. Och så kände jag lite på tanken att istället gå all in, kanske inte på just löften (för sådana ska man ju hålla) utan istället mål.

Så here it goes!

Jag vill bli bättre på att äta vardagsfrukost, helst varje dag, och det behöver inte vara något avancerat utan kanske en smoothie på tåget? Bara något åker i magen och därmed tror jag att det blir en bättre start på dagen men också för hur resten av matdagen blir.

Träning! Jag saknar styrkan i kroppen och klippet i steget och kanske framför allt energin det ger. Helst skulle jag vilja bli yoga-frälst och bestämma mig för någon superknepig övning som jag inte alls kan utföra i början av året och se om jag kan det mot slutet.

Mer luft i schemat och systemet i övrigt – färre sena kvällar och mer sömn och återhämtning.

Och så till skönhetsdepartementet —> jag skulle vilja lägga bra mycket mer tid (och pengar) på mig själv. Kanske är det de senaste veckornas hängighet som gör att jag (superfåfängt) nog vill kliva in på en salong som totalrestaurerar upp undertecknad. I med hår, ögonfransar och manikyrerade naglar och så en dutt av magiskt älvstoft. Typ.

En bra start var i alla fall att jag, som julklapp av min storebror, fick en hel box av Kicks ansiktsprodukter. Det kan liksom bli bättre än handtvål och en burk med ansiktskräm som jag varken minns var eller när jag köpte den.

Sikta mot stjärnorna så når du i vart fall trädtopparna? För vad är det värsta som kan hända? Det kanske blir i alla fall någon vardagsfrukost i veckan, träningen kanske utökas med några fler långa promenader och det blir kanske i vart fall något bättre än handtvål till ansiktet?

Nu ska vi i alla fall se till att få alla i ordning här hemma och det är ordentligt toppad fyraåring är i extas över att ha blivit utlovad klänning, vara uppe hela natten och fyrverkeriet som springer runt och frågar ”när åker vi till festen?!”. Precis samma fyraåring som gick tills sängs igår och glatt ropade ”yay imorgon är det midsommarafton!”

Mot 2018!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *