Från vår nyårsafton

Vi firade in det nya året med ett gäng vänner hemma hos Veronika och Henrik på deras gård som de flyttade till i år.

Tror att det dukats upp till 20 platser totalt så det blev ett stort kalas och kolla så fint ordnat det var.

Vi åt chèvretoast till förrätt, hasselbackspotatis med biff Wellington till varmrätt och Oreo-cheesecake till dessert. Just varmrätten missade jag visserligen, i alla fall själva sittningen, eftersom jag var en våning upp och la Juni för natten. Men tog ikapp det med halloumi som utbyte för köttet och rackarns goda såser som tillbehör.

Vi hade lovat Althea att få ”vara uppe hela natten” vilket hon tog på största allvar och höll igång till klockan 01(!!). Vi hade ju knappt kunnat tro att hon skulle klara till tolvslaget så jag fick, med lite dåligt samvete, börja året med att bryta ett löfte för där vid 01 bäddade jag ner henne i soffan och ljög till om att vi bara skulle vila lite. Men tänkte att hon aldrig skulle komma upp idag om det blev längre nattsudd än så. Men stor eloge för hennes partyenergi!

Tolvslaget firades på Henrik och Veronikas altan med utsikt över hela landskapet där vi såg fyrverkerier från flera byar runt om – så fint!

Efter att alla barnen sov så satte vi oss ner en pratade loss en stund till och långt in på småtimmarna så bar vi ut två sovande barn till bilen och styrde hemåt.

Juni sov förresten (detta året också) igenom alla fyrverkerierna. Hemma kan hon vakna av minsta lilla golvknarr men fyrverkerier verkar visst vara helt i sin ordning för nattsömnen.

En alldeles utmärkt nyårsafton, fint avslut på året och en mycket bra start på det nya.

Nu ska vi se om det blir någon kraftansträngning här hemma eller om slappandet fortsätter. Det senare lockar ack så mycket mer!

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *