Tillbaka till vardagen och familjeråd

Våra fina nyårskläder uppradade och redo för ombyte.

Hittade den söta lilla hatten (som är som en stor hårklämma) på ICA Maxi precis dagarna innan nyår och köpte varsin till mig och tjejerna. Dock visade sig hårklämman vara vansinnigt obekväm att ha på sig så det fick bli ett omtag på den tanken.

På två av hattarna klippte jag av fjädrarna och tyllet och fäste rakt i håret med en hårnål på tjejerna och den tredje, och sista, hatten blev en fick dekoration på gå-bort-presenten till Henrik och Veronika.

Annars är vi tillbaka i vardagen och avslutade gårdagen med familjeråd. Härliga lediga dagar tillsammans till trots så blir det ju som det blir med rutinerna när det är ledighet. Och dessa behövde vi få lite ordning på igen.

Plus att vi behövde försöka få fram någon plan på fyraåringens ätande, hon äter verkligen som en liten mus för tillfället, och även om jag tror väldigt starkt på att barn äter när de är hungriga (och inte tror att det är särskilt bra att truga, muta, tjata, skälla och så vidare gällande mat) så blir ju hennes humör lite… svajigt av att inte äta bra. Och nu har det pågått så pass länge att vi måste försöka få till något bättre gällande det där.

Tips kanske finns hos er?

Jag tänker i alla fall att vi ska smyga in ännu fler mellanmål, så att det hellre blir fler men mindre måltider, kan det vara något kanske?

I vilket fall… Nu bär det av mot veckans andra arbetsdag!

2 Kommentarer

  • Hoss oss funkar det inte med mellis alls på fyraåringen. Tre mål om dagen. Om vi fuskar med frukt eller fila emellan blir de där tre målen lidande. Men ingen av våra har behövt mellis. Det är ju så olika det där. Kanske är fyraårsåldern en musätarperiod för det är lite så hos oss med.

    • Nu har vi testat mellis men funkade inte riktigt här heller! Hon verkar inte så intresserad direkt. Dock har vi lagt till kvällsmat innan läggning, typ en skål med fil och krossat knäckebröd – funkar bra! Tror också att det är en musätarperiod, tycker jag hör flera med barn i samma ålder säga samma sak <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *