Förskolestart

Idag var det så dags för förskolestart för Juni. Eller i vart fall start på inskolningen.

Oj så många olika känslor det var igår kväll och nu på morgonen. Jag och maken satt och bubblade på soffan och enades om att det kändes konstigt att liksom lämna ”bebisbubblan”. Den som på något sätt börjar redan vid graviditeten och sedan avslutas i och med föräldraledighetens slut.

Och så kan jag ju inte nog understryka hur skönt det varit att Andreas varit hemma i höst, precis som för honom året innan när jag var hemma, att bara kunna stänga dörren på morgonen, åka till jobbet och vara helt trygg och veta att tjejerna har det toppen.

Det ska vi så klart (till slut) känna med förskolan också men det är ändå inte riktigt samma sak.

Så kan jag ju inte heller hymla med att det inte har varit lätt med förskolan vad det gäller hennes storasyster. Den erfarenheten skrämmer ju en lite, om det nu blir likadant.

Det känns också så märkligt att någon annan ska ”hantera” henne – trösta henne när hon blir ledsen, skratta med henne när hon har roligt, byta blöja, somna för vila och så vidare och så vidare.

Men! Den härliga känslan är å andra sidan att hon nu ska släppas ut i världen, knyta egna kontakter, vidga sina anknytningspersoner, växa och vara med om allt det där fina som förskolan innebär.

Alltså nu märker jag ju att jag skruvar upp det här lite kanske. Låter ju som om jag tror att vi ska vinka av henne inför en backpackingresa på egen hand. Riktigt så är det ju inte.

Det väntar vi lite med. Först tar vi två veckors inskolning på förskolan och så får backpackingresan komma ”lite” senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *