En lista om mat

Vad åt du senast? 

En micro-värmd middagstallrik eftersom jag jobbade sent (plus tågförseningar), men den var god ändå. Andreas hade gjort en vansinnigt god röra till på creme fraiche, lite färskost, äppelbitar och rivet citronskal och citronsaft.

Om du fick välja precis vad som helst till frukost imorgon så blir det..? 

Rostat bröd med jordnötssmör.

Bästa matupplevelsen hittills i år?

Den bakade rotsellerin på Hillenberg när jag var i Stockholm sist. Sååååååå gott och om jag vill lära mig att göra den lika (typ) bra själv. Dock saknar vi ugn sedan några veckor tillbaka så det experimentet får vänta lite till.

Mat du avskyr?

Korv stroganoff har en särskild plats på min svarta lista. Fruktansvärt. Rolig anekdot är att Andreas lagade korv stroganoff som första vardagsmaten när vi hade flyttat ihop.

Och annars varm frukt i mat. Ananas kan vara på sin plats ibland men skulle man bjuda mig på banan i mat så hade man fått ett (vänligt) nej tack. Blä.

Om du bara fick äta en efterrätt resten av livet?

Pavlova! Den söta marängen och sedan det sötsyrliga från lemoncurd och bären – tipptoppelitop! Måste göra en snarast!

Grönsaker?

Ja men verkligen! Tror att vi just nu har lika mycket grönt som annat i kylskåpet och det är ju klart för att jag äter vegetariskt. Där finns nu grönkål, broccoli, paprika, kålrot, sallad, babyspenat, svamp, tomat, frukt (obs – kall!) massa olika sorters lök och så vidare.

Om du fick komponera din egen tre-rätters av dina favoriter vad blir det?

Förrätt: Kronärtskockssoppan Varmrätt: Rotsellerin Dessert: Pavlova

Godis eller chips? 

Chips med dipp. Annars godis. Men chips och dipp trumfar allt.

På tal om det sistnämnda så ”råkade” jag igår öppna en Pringles som stora loppan har sparat i skafferiet till lördag. Jag var lite surmulen efter en 2,5 timmes lång läggning av lilla loppan så för att peppa till måndagskvällen så körde jag all in på ansiktsmask och annan hudvård och sedan så hittade jag det där sparade chipsröret i skafferiet.

Efter att Andreas påtalade hur oooooootroligt viktigt det var att jag köpte en ny innan hon hann märka något så sprang jag ut på lunchen idag bara för att köpa nya chips.

Så…… kom en tågförsening på vägen hem från jobbet idag, chipsen låg i handväskan och… ja, jag öppnade dem. Det finns nog en särskild plats i helvetet för en mamma som äter av sitt barns chips inte bara en utan två gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *