Vad gör jag när jag jobbar?

Jag fick en fråga kring vad jag egentligen gör när jag jobbar. Vi kan väl dela upp den frågan får i två delar, eftersom jag delar upp det jag jobbar med på samma vis?

Dels har jag mitt ”vanliga” jobb som omnämns ganska så lite här inne. Ibland nämns det att jag pendlar och att jag är på ett kontor men inte så mycket mer. Och det är ett väldigt medvetet val då mitt jobb har hög sekretess och jag även av andra anledningar vill hålla det vid sidan av det som berättas här. Det är i vart fall ett spännande jobb med otroligt högt tempo och ingen dag är den andra lik.

Den andra delen av vad jag jobbar med är Homespo. Här har jag dels min egen blogg och den försöker jag uppdatera varje dag, precis som med Instagram. Ibland får jag feeling och det blir fler gånger, ibland har jag inte feeling alls eller är mitt uppe i att bara vara avstängd och då blir det färre.

Bakom blogg- och instagraminlägg tas det foton. Ofta ett stort gäng, som sedan gallras och sedan puttar jag till dem lite i Photoshop PS (ofta mest att jag ljusar upp dem lite). Passar på att hylla Rebecca som hade en mini fotoskola med mig någon gång vi sågs så nu är det bättre inställningar både framför och bakom kameran så det behöver inte puttas till särskilt mycket.

Inläggen i sig kommer ofta lite spontant, och i enlighet med dagsform, men jag försöker ändå ha någon form av plan för hur flödena ska se ut.

Då och då slängs det ihop ett collage med saker jag gillar och herre vad tid det tar. Tycker dock att det är snyggare och mer behändigt med produkttips i collageformat så det är värt det.

Runt blogg och Instagram är det också en del kommunikation. Mailen – där det trillar in både förfrågningar om samarbeten, tips om kampanjer och frågar om vart olika saker är inhandlade (älsk på den senare delen, tycker att det är SÅ kul med den lilla personliga kontakten). Saker ska svaras på helt enkelt.

Sedan har vi hela Homespo. Hela sidan är byggd av Rebecca och Emilie. Rebecca är helt klart den av oss två som är mer tekniskt lagd även om jag lärt mig massor. Men kommer det nya bloggar är det Rebecca som byggt hela bloggen.

Vi har en egen e-post för Homespo som också ska kollas och svaras, allas bloggar ska rulla rent tekniskt och vi ska vara tillgängliga för att hjälpa till med tekniska snurror som någon har.

Lite spännande blev det när vi bytte annonsplattform till Tourn precis i samband med att jag började jobba efter föräldraledigheten och precis allt slutade fungera på Homespo under tre dagar. Varken vi eller teknikerna lyckades hitta felet. Hej och hå svett på överläppen!

Så… summan av kardemumman? Det kontorsjobbas, fotas, redigeras, skrivs, teknikansvaras, mailas och allmänt hålls koll. Ibland när jag sitter med telefonen (mitt främsta arbetsverktyg) eller iPaden/datorn på kvällen så undrar jag lite om det kanske hade varit bra nice med fria kvällar istället.

Men… Tur att det bara tänks så då och då – för det är ju bara så vansinnigt roligt!

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *