Hits i akustisk version – mina favoriter

Maken är på Sweden Rock, tjejerna är lagda, hunden sover på soffan och jag äter knäckemacka med banan och salt (stor favorit!).

Nu blir det inte något om rock här inne ikväll utan istället mer åt det lugna hållet. Jag är nämligen väldigt förtjust i låtar som är hits som gjorts om till akustisk version. Så…

Här kommer några av mina favoriter:

Dancing On My Own – Calum Scott

Calum Scotts lugna version av Robyns Dancing on my own. Alltså så bra och denna gjorde han på sin audition på Britain´s Got Talent. (Bäddar in det klippet längst ner).

Hey Brother – The Maries och Dan Berk

En akustisk version av Aviciis ´Hey Brother´som förmedlar en ännu sorgligare känsla med tanke på vad som hänt.

Save Tonight – Eagle Eye Cherry 

Eagle-Eye Cherry som själv plockar upp sin gamla dänga från 1997. Och jag förflyttas tillbaka till högstadiet, mer specifikt frukostkön på min högstadieskola, där de alltid hade radion på och som vid denna tiden varvade Save Tonight med Burning.

Bra grej det där med att de hade frukost på skolan förresten!

Have It All – Jason Mraz

Med Jason Mraz så förflyttas jag istället till min tid då jag bodde i Köpenhamn. För övrigt tio(!) år sedan i år. Då Jason Mraz hade sin dunderhit med I´m Yours.

Without You – Linn Brikell

Tillbaka till Avicii. Det går väl inte att ta miste på det mörker som finns i hans låtar och ännu tydligare blir väl detta med låten i lugnare tempo. Hade jag varit i kärlekskris för tillfället hade jag nog gråtit ett och annat skyfall till den här.

Firework – The Mayries

Akustisk version av Katy Perrys Firework som är en av mina absoluta pepplåtar. Denna versionen har vi döpt om till ”Junis låt” som har den amerikanska nationaldagen som sin födelsedag och som är vårt egna lilla fyrverkeri.

Evighet – Tomas Andersson Wijk

Nu råkar jag ju vara lite av en schlagernörd och jag tycker att Carolas Evighet är en av de allra bästa. Att Finlands Lordi vann det året som hon tävlade med denna i Eurovision kan man fortfarande inte ta upp med mig utan att jag blir en aningens irriterad.

Och denna lugna version är bara SÅ fin. Så fin att vi t o m hade den på vårt bröllop… eller vänta… var det på någon av tjejernas dop? Alltså nu är det dags att gå och lägga sig om jag inte ens minns hur det var.

För att ni ska slippa slita ut sökfingret på Spotify så gjorde jag en lista med låtarna ovan (plus en bonus med Ed Sheerans Perfect) och den heter husnr24 – akustisk och ni hittar den HÄR

 

Och så var det Calum Scotts audition i Britain´s Got Talent. Får gåshud! För övrigt är sådana här auditions som bara blir – pang – min absolut största guilty pleasure. Kan helt fastna i dem och inte kunna sluta gråta. Sådär balanserat…

 

 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *