Mer från gårdagen

Vi samlades kl 10.00 hemma hos Petra med instruktioner om att ”komma ombytta i svala träningskläder”.

Och direkt började surret om vad vi skulle kunna tänkas vara på väg att hitta på. Det är något lite speciellt när man inte har någon aning om vad som ska hittas på.

Anledningen till firandet var förresten att Petra och Daniel firar 10-årig bröllopsdag i år och därmed är det också 10 år sedan Petra hade sin möhippa. Hon bjöd in till en dag att fira hennes vänner, några som var med redan på den tiden och några som kommit till (🙋🏻‍♀️), så fin idé.

Jag började också dagen med att traska ut på uteplatsen för där finns…

Den här pangutsikten! Ja detta hade inte gjort ont i ögonen att vakna upp till varje dag.

Passar på att nämna att det råder bevattningsförbud i vår stad sedan några veckor tillbaka, så att gräsmattan är en anings öken (precis som vår här hemma) ska inte beskyllas trädgårdsmästaren.

Efter denna samling tog vi oss vidare till första överraskningsaktiviteten. Som visade sig vara ett pass Bodypump. Nu råkar jag i och för sig tycka att just Bodypump är lite snarkigt men attans vad träningsvärk jag har idag så gott har det minsann gjort.

Ömma benmuskler och en proteinbar senare tog vi oss vidare till nästa anhalt.

Wakeboard!

Nu var det första gången jag testade och det kanske inte gick hur bra som helst, jämfört t ex med andra i gänget som t o m körde hoppen(!), men men bättre lycka nästa gång och ytterst trevligt ändå.

Som final körde instruktörerna en sväng och då såg allt plötsligt busenkelt ut – och ett stort gäng imponerade tjejer stod på bryggkanten.

Och… Attans vilken revaschlusta jag känner över min egen åkning. Kanske får det bli ett sommargoal att lära mig wakeboard?

Och skulle ni ha vägarna förbi, eller för all del bo långt borta, så testa! Vi åkte hos Bromölla Cable Park och dem hittar ni HÄR.

Jag dränkte sorgerna över den uteblivna wakeboardtalangen med en halloumiburgare som satt ytterst fint efter en aktiv dag.

Och återvände därefter hem till Petra igen för Prosecco- och chokladprovning. Eh… trevligt!

Vi landade på uteplatsen och varvade samtal med bubbel i glasen och sedan startade vi ett dusch och göra sig iordning race. Det tar sin lilla tid med 9 tjejer i huset.

Sedan styrde vi upp middag tillsammans och plockade blommor till bordsdekoration.

Dukade upp gjorde vi i orangeriet och om orangeriet kunde ni läsa redan HÄR.

En somrig sallad på jordgubbar, tomat, rödlök och fetaost med Ritz (ett konditori i vår stad) magiskt goda bröd.

I de svarta burkarna som syns fanns olika salladstopping. Det tyckte jag var lite roligt sätt att servera – alla kunde då köra sin egen slutfinish på salladen.

Värdinnan i egen hög person – tusen tack för denna dag!

Sedan satt vi runt detta bord tills klockan började närma sig midnatt och det var dags att säga tack för dagen.

Det är något särskilt att bara få lov att sitta och snacka runt i middagsbord, god mat har landat i magen, alla var lite möra efter dagens aktiviteter och det bubblas (i dubbel bemärkelse) om både högt och lågt.

5 Kommentarer

 • Vilken himla fin dag! Att titta bilderna och läsa orden värmer nästan som om det var en själv som hade haft en sådan dag. Kan tänka mig att det var en riktig energi-påfyllar-dag. Och den där utsikten, håhå-jaja! Inte illa!

 • Hej,
  En fråga som du kanske inte kan svara på men jag ger det ett försök. Din vännina, har de ingen kökfläkt utan en lampa?
  Är i renoveringstagen och ska inte ha överskåp och tycker det här med fläkt är svårt..

  Tack för en fin blogg, tittar ofta in och uppskattar verkligen de täta uppdateringarna och blandningen av inlägg och fina foton.
  Lina

  • Hej! Först och främst – tack snälla för fina ord! Vilken energipepp!!

   Och det är en form av köksfläkt min vän har men utan luft eller hur man ska säga. Det är med kolfilter från Eico <3

   Passade på att kolla runt lite på Eicos hemsida och det borde vara den som är vajerhängd och heter ”twin”.

   Lycka till med byggandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *