God morgon nya veckan med en sammanfattning av förra!

God morgon denna nya vecka, men innan vi drar igång den så stänger vi den förra genom att uppdatera på lite mer som hänt som jag inte fick tillfälle att berätta om här?

Vi lagade en väldigt grön soppa på grönkål och gröna ärtor (skulle varit edamebönor men jag hade inga skalade här hemma och hade inte energin över till att skala ett gäng – ärtor gick finfint!) med smulad fetaost och en bit soltorkad tomat.

Vår stora palm har flyttat till uteplatsen och ett litet tag såg det så tomt ut bakom soffan, tills Andreas flyttade runt lite här hemma och en annan grön växt tog palmens plats.

Jag har fortsatt läsa Foodpharmacy och hickade till lite av meningen ”Forskningen visar att det är tusentals faktorer som bidrar till kronisk inflammation. Dina arvsanlag påverkas av allt från hur din farfar levde när han var liten till hur din mamma mådde före och under graviditeten.”

Det ansvaret liksom. För någons arvsanlag.

På tal om Foodpharmacy så har jag testat deras shot som finns i början av boken, tror den ska drickas en gång per dag egentligen men än så länge har det bara blivit en gång för smaken är ganska…. nyttig. Men fler ska det bli ändå!

Den här damen var så här trött efter att ha varit med mig på kontoret en dag. Är så roligt att ha henne med mig!

Andreas shoppade matchtröjor till alla i familjen och tjejerna blev eld och lågor över att det stod deras namn på ryggarna. Känner ni matchpeppen idag?

Kan avslöja att tjejerna hade matchstället på sig till förskolan, likaså deras far till jobbet, och kikar ni in på min Instagram så ser ni hela vårt lilla gäng. (Heter @husnr24 där också)

Jag lunchade på Mix n Go (igen!) och passade på att läsa mer ur tidigare nämnd bok som finns till låns där. Bilden är faktiskt från veckan innan men det kan erkännas att lunchen förra veckan såg exakt likadan ut. Exakt samma sallad och exakt samma bok.

Fredag och jag vaknade och trodde att det var lördag. Lite för tidig helgkänsla helt enkelt. Det syns kanske att det inte stryks särskilt mycket i vårt hushåll…? Bara det som absolut måste strykas för att se ok ut får en omgång med strykjärnet eller ångaren, morgonrock och pyjamas hör inte dit.

Lördag och vi började som bekant med chokladkaksfrukost – jisses så roligt vi hade!

Sedan myste barnen med yoghurt och iPad vid köksbänken medan jag kokade till ett snabbt jordgubbsmos på överblivna jordgubbar. Det snabba tipset fick jag från min chef —> jordgubbar, lite socker och koka ihop – frys in och plocka fram sommarsmakerna de där mörka och kalla vintermånaderna.

Samtidigt som moset kokade så omorganiserade jag i hela köket. Det här är en av mindre mindre trevliga egenskaper, när jag vet att vi har fullt upp med byggande och målande utomhus så får jag ändå feeling på köksupprensning och kan inte hålla mig, vilket orsakade ett mindre kaos i köket i helgen. Men!  Nu är lådor utrensade, städade och allt har hittat sin nya plats.

Och i lådorna finns också min farmors receptsamling. Så mitt i städandet grät jag en skvätt – denna chokladkaka är min barndom summerad i en och samma kaka.

Mot lunch rusade jag och Althea till Eko, dels för att kika efter en matta som jag sett ett tips om på Instagram men också för att inhandla färg till vårt nya plank.

Denna bilen stod bredvid oss på parkeringen och trots att jag inte är överförtjust i starka färger så kunde jag inte låta bli att tycka att den var hur cool som helst.

”Det är ju Scooby-Doo’s bil mamma!!” utbrast loppan förtjust.

Så kom söndagen och till vänster skymtar vårt nya plank och en liten ny del av uteplatsen. Denna nya del gjorde att allt det där jag tänkt på loungedel, matplats och så vidare (läs mer om det HÄR) inte riktigt stämde längre.

Så denna kökssoffan som slipats om hittade en ny plats – kika in på min Instagram (igen) för att se resultatet!

Nu ska jag starta igång dagen här – ha en fin sådan och heja Sverige!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *