Fotbolls-VM genom (mina) tider

Andreas pepp på fotbolls-VM har verkligen smittat av sig på mig. Var så vansinnigt besviken över att jag hade alldeles för mycket på jobbet för att kunna kompa ut och se matchen hemma med familjen igår, men men… Radion var på!

Grattis Sverige!

Det var lite av den där hela-Sverige-stannar-känslan när matchen blåstes igång och jag kom att tänka på tre VM-minnen.

(Tyvärr bara gällande herrarnas VM, skäms lite över den saken).

Men, i vilket fall:

USA – 1994

Om man kanske inte var precis nyfödd så minns nog de allra flesta av oss detta VM – G.E.S. Vi gräver guld i USA och bronsbragden.

Det var en varm sommar och jag minns glädjen över att få vara uppe supersent, att vi såg match mitt i natten, att vi vände gäststugans tjock-TV (fanns bara sådana då – tänk det kidsen!) ut mot uteplatsen och att min kusin Nettan och hennes Rikard var hemma hos oss.

Minns också att Nettan lagade koldolmar mitt i natten, som jag kan tycka är precis lika konstig mitt-i-natten-mat nu som jag tyckte då.

2002 – Japan/Sydkorea

Jag befann mig på en båt där jag sommarjobbade som surveyor (lång historia) och vi fick lägga till närmare fastlandet varje gång vi ville få in signalerna för att kunna se match. Jag pluggade på i körkortsboken på ledig tid samtidigt som jag var sjösjuk som aldrig förr.

Vi hade fri tillgång till godis från Malaco (eller var det kanske Haribo…?) och jag kompenserade upp allt som försvann från kroppen i takt med sjösjukan med att äta godis som aldrig förr.

2010 – Sydafrika

Andreas var sjukskriven för en knäskada och jag var ”mellan två jobb”. Aldrig någonsin har vi (eller ja, jag) följt ett VM så väl. Tror vi såg precis varenda match – och Sverige var ju inte ens med.

Shakiras ”waka-waka”, som spelades senast i söndags här hemma, och vovoselorna (stavning på det?) är mina ljudminnen.

 

Lite komiskt är det att jag inte minns en endaste liten bit av det senaste fotbolls-VM, 2014, vart var det då?

Och det kan kanske ha att göra med att vi var mitt i full bröllopsbonanza då!

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *