Hej då juni månad

Välkommen juli och hej då juni tänkte jag att vi skulle säga, här inne, med att (med en anings försening) berätta lite mer om vår midsommar.

Precis som förra året så åkte vi inom slottsruinerna i vår lilla stad på väg mot midsommarfirandet. Här springs det i den långa trappan, klättras på ruinen och så vill stora loppan att jag ska läsa på skyltarna och berätta om historien.

Det här med att försöka hinna ifatt sin storasyster är inte alltid så lätt, särskilt inte i en trappa av allt…

Alla var helvita i sina outfits, vi lät benen springa av sig och försökte oss på en familjeselfie… eller vad heter det nu igen när man är flera..?

Sedan tog vi oss till firandet där vi bjöds på den här fantastiska utsikten…

…med det här fantastiska huset. Bilden visar bara en liten hörna, huset är så stort så man går vilse (undertecknad talar av egen erfarenhet) och jag tänkte precis skriva att våra vänner är nyinflyttade men de har minsann bott där i 1,5 år nu.

Vi åt sillunch med allt det traditionsenliga, klädde midsommarstången (Juni fick hjälp av sin gudmor), dansade och badade i poolen.

Grillarna plockades fram mot kvällskanten och där samlades några av killarna.

Just grillandet tror jag är min största utmaning med att inte äta kött. Jag tycker det är svårt att hitta något som är lika ”roligt” att grilla och är redan trött på mina halloumi-och-champinjon-grillspett innan semestern ens startat.

Så är ni några som sitter inne med ett gäng grilltips i veg.format så är det väldigt fritt fram att kasta in ett gäng här.

Vad jag dock aaaaaaaldrig kommer tröttna på är sommaren allra bästa bär – jordgubben – hej och hå så gott och kolla in den här samlingen!

En annan som hade svårt att hålla sig…

Jordgubbar med glass och massor av sällskapsspel med ett gäng barn avrundade midsommarafton.

Jag hade känt av en migrän som kom krypande som jag tyvärr inte lyckades avvärja så det blev en tidig kväll för oss. När det närmade sig tjejernas läggtid så packade vi ihop oss och fick lämna gänget med de fortsatta roligheterna.

Och *trumvirvel* så minns ni kanske vart jag tog mig iväg på midsommardagen?

The Carters, a k a Beyonce och Jay Z, i Köpenhamn och det var SÅ bra. Hela kvällen var bara magisk – ett litet men naggande gott gäng tjejer, hejdundrande bra konsert och en väldigt sen natt i Köpenhamn.

Jag tror inte jag släppte ner smilbanden en enda gång under hela tillställningen – har så många superlativ men i risk för att bli tjatig säger jag bara —> magi rakt igenom!

Så med detta sagt tackar vi juni och säger hej till juli – som ska innehålla tjejernas födelsedagar, trädgårdsfest hemma hos oss, andra tillställningar och inte minst – starten på en fyra veckor lång sommarsemester.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *