På fredag blir hon fem

På fredag blir vår stora loppa fem år… Fem år! Har vi alltså varit föräldrar i fem år?

Ibland tror jag att jag nästan inte tagit in att jag är deras mamma. Alltså på samma sätt som min mamma är mamma till mig. Då blir det typ för stort för att ta in.

Hängde ni med på den? Nej, kan nästan förstå det. En anings svamligt sätt att försöka säga att jag inte riktigt, ännu, kan ta in storheten i att vara någons förälder.

Men så på fredag blir hon fem år. Hon som startade sin fyraårsdag med att utbrist ”bara ett år kvar tills jag är fem!” och därmed längtar ett helt år efter att bli fem.

Varför har jag inte riktigt koll på, men säkert av någon god anledning.

För hon är klok som en bok vår stora tjej, omtänksam som få och har ett helt otroligt minne, är uppmärksam för detaljer både i saker vi säger och saker som händer runt omkring oss.

Idag var hon på stan med sin mormor och i en butik såg hon genomskinliga ballonger, mindes att jag hade pratat om sådana för ett tag sedan och handlade därför hem dem som present till mig.

Helst hade hon nog önskat att vi gjorde upptåg varje dag – en av hennes vanligaste meningar är nämligen ”kan vi inte åka på något äventyr idag mamma?” – samtidigt som ett äventyr för henne kan vara att bara vi åker och handlar, pantar flaskor eller tvättar bilen.

Hon är också en av de absolut roligaste personerna jag känner.

Så… på fredag fyller hon fem år. Hon som var så otroligt efterlängtad, hon som lärde oss att vara föräldrar.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *