En första semesterdag

När tisdagen, och därmed första semesterdagen där hela familjen var samlad, kom så åkte vi ut till en av alla stränder som finns i och runt vår stad. (Hur lyxigt är det förresten inte att ha det så?)

Parkerade oss på strandkanten och barnen begav sig ner mot vattnet snabbare än jag hann säga ”solkräm!”. Det var visserligen lite skönt molnigt och till och med ett (efterlängtat) regn kom förbi på besök.

Sandaler som parkerats i sanden och vårt byggnadsprojekt lite längre ner mot vattnet. Det är ju nästan lite terapeutiskt att gräva gångar till vattnet, murar och små sandhus plus en ogräsbuske som fick agera växtlighet.

Några steg ifrån stranden visade sig den här goda lunchen finnas. Andreas åt typ den lyxigaste korv jag sett och jag och tjejerna delade på en vegoburgare med pommes som var en blandning mellan sötpotatis och vanlig potatis.

Just här står jag och är ytterst tacksam för att Andreas tar rollen som pedagogisk följeslagare i leta-smådjurs-fasen som tjejerna är i för tillfället. Kolla på krill i tång är bara inte riktigt min grej och för att inte tala om när de börjar samla maneter – huh!

Bad, tidningsläsande och en runda minigolf senare så packade vi ihop oss för att bege oss hemåt.

Där jag slog mig ner i trädgårdens solstolar i sällskap av en kaffe och läste dagens tredje tidning. Tror inte att jag läst så många tidningar på en och samma dag sedan… vet inte riktigt, men längesedan.

Det märks förresten denna sommar att vi inte har små barn längre. Några minuter tillåts till exempel i solstolen medan de pysslar med något i trädgården. Förra sommaren var Juni ett år med full fart i benen och ständigt på upptåg. Ofta av den livsfarliga typen.

Hon har visserligen fortfarande full fart men det är i alla fall med aningens mer kontroll.

Första semesterdagen var verkligen en dag då vi gjorde allt vad vi kände i varje stund. Sov tills vi vaknade av oss själva, stranden, åt när vi var hungriga, vilade när vi var trötta, tidningar, lek, ansiktsmask och annat i samma genre.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *