De sista semesterdagarna

Under denna vecka, som också var våra mina lch barnens sista sommarsemesterdagar, så har vi gjort lite av varje.

Bland annat lagat väldigt enkel middag – burrata med tryffelolja, lite pasta och några soltorkade tomatbitar.

Jag och tjejerna bytte ut bad vid strand och/eller pool mot shopping i grannstaden och lek i deras (helt fantastiska) lekplats.

Varmt var det fortsatt och vad passar bättre då än att leka i mini-fontän?

En del av huset som fått ytterst lite kärlek är vår ovanvåning, som i vissa stunder varit obeboelig på grund av värmen, men så en dag puffade jag till kuddar i vardagsrummet här uppe och sa ”ses snart” eftersom vi tenderar att hänga mer här på hösten.

Sedan återvände vi till utomhusbadet och spenderade nästan en hel dag här. Gaaaaaaaanska så härligt att vara nästintill ensamma här och inte behöva trängas i vattenrutschkanekö, glasskö eller i poolerna.

Lite skillnad mot hur det varit de andra dagarna vi varit här om man säger så…

Våra hjärtan blir alltid lyckliga när vi ser att skylten för självplock av majs ställs fram vid ”vår” gårdsbutik och vi kan njuta av den årliga plocka-majs-traditionen som pågått sedan jag var barn.

De kokades direkt när vi kom hem och jag kunde knappt vänta på att de svalnat innan jag högg in på ett provsmak.

Även stranden ville vi besöka en sista gång… Eller varför måste man egentligen tänka så bara för att det är sista semesterveckan? Vem vet… Det kanske blir några fler fina dagar som kan spenderad på stranden?

Men här blev jag faktiskt lite mätt på sandkorn som letar sig in precis överallt och att försöka övertala stora loppan att hon inte fick lov att simma ut till flotten när det var höga vågor och jag var sjöng med dem båda. För hur härlig semestern än varit så attans så mycket sand och så mycket medlande det varit – som sig bör i en familj.

I fredags var vi på trevlig kräftskiva men det verkar jag inte förevigat alls. Vilket dock gårdagens mojito hos grannarna gjordes!

Och så kom söndagen och vi försökte återställa huset, putsade fönster, matplanerade, storhandlade, preppade lunchlådor, förberedde förskoleväskor och alldeles strax ska jag lägga fram våra kläder inför imorgon.

Sedan sömn och därefter blir det måndag och vardag igen.

Tack sommaren 2018 för en av mitt livs härligaste somrar. Du har varit otrolig!

 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *