Tv-serier jag följer i augusti

Eftersom vi haft en exceptionellt gnällig familjeeftermiddag där barnen höll på att ta kål på både varandra och oss (övertrötta barn och föräldrar som bestämt sig för att slutstäda trädgården efter sommaren är ingen bra kombo) och jag sedan har suttit som klistrad framför datorn med administrativt tjohejsan som rör husnr24 så blir det inte mer spännande än så här här inne ikväll.

TV-serier jag följer i augusti!

 

The Affair

Amerikansk serie där, som namnet avslöjar, storyn kretsar kring en otrohetsaffär. Till det lite mer ovanliga så får man följa dramat i varje avsnitt genom olika huvudpersoners perspektiv. Alltså berättas samma historia med olika vinklar i de olika avsnitten.

Vi fastnade helt i säsong ett, även om det tog ett avsnitt eller två, tyckte att säsong två var helt ok medan det i säsong tre kanske blev en anings… Urspårat? Och med konstigt avslut.

Men det sägs att det lyfter igen i säsong fyra så vi hänger kvar!

(Är det för övrigt någon som känner igen Joshua Jackson och minns Dawson´s Creek?)

 

Suits

Även denna en amerikansk serie där vi får följa arbetet på en supercreddig advokatbyrå, som kanske inte riktigt är lika creddig ett tag p g a orsak (som inte ska spoilas om ni nu råkar ha kvar alla säsonger att se) i säsong fem.

Snabba repliker, mycket business, fina kläder och miljöer och så långt ifrån det svenska juristyrket så att jag inte riskerar att få en är-för-arbetsskadad-känsla. Det senare med brasklappen att jag inte vet hur det är att jobba på de stora toppbyråerna i vår huvudstad i och för sig.

Vi har plöjt tidigare säsonger sedan innan men glömt bort att vi inte sett sjätte säsongen (som jag tror är den sista som är tillgänglig i Sverige?) så det tog vi tag i alldeles nyss.

Love Island Sverige

På tal om inte så creddigt så ja… detta är nog också något jag kommer följa i augusti. Det finns en del av mig som kopplar av till skräp-tv och det kan vara så att jag sett de flesta serier inom ”skräp-tv” (ber det högsta om ursäkt för den beteckningen TV4) och denna är en av de nya. Därför väl värt att kolla in i alla fall?

Än så länge har bara några minuter avverkats så så mycket betyg, eller närmare beskrivning är svårt att avge. Men den verkar i vart fall inte innehålla riktigt lika mycket provokativt innehåll som serier av liknande typ – alltid något visst?

Nu ska jag gå ett par steg ut i köket och göra min paradrätt inom kvällsmat – knäckemacka med banan och flingsalt – för magen kurrar trots två middagsportioner tidigare idag.

Ha en fin kväll!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *