Hej måndag och hej då helgen

God morgon måndag kära ni…

Helgen har virvlat förbi och det är en ny vecka på ingång. Kan vi förstå att det är september nu i helgen som kommer? Kanske någon form av markör över att sommaren är slut på riktigt?

Vi markerade nog det lite självmant genom att ha som ett av helgens projekt att dra fram vinterkläder för genomgång och bocka av vad som behövdes kompletteras med.

Fast där måste erkännas att det känns sååååå avlägset med overaller, halskragar och mössor som ska dras på på morgonkvisten.

Annars har det varit tidiga uppstigningar, morgonpromenad till café för att köpa nybakat frallor, stora loppan har haft kompisar över, svärmor har varit förbi på fika, kalas för min gudson som blir 17(!) nu i september, filmkvällar, långa promenader med hunden…

…och bland allt detta supermysiga har jag också hunnit med att vara ganska så låg. Utan någon särskild anledning alls.

Antagligen någon kombination av en viss vecka i månaden plus kanske lite resultat av att den stressiga vardagen dragit igång ordentligt igen? Inte alltid en vet det där.

Men lite spännande är det att en kan gå ifrån ”peppad jag är! Det går bra nu minsann! Och snygg är jag också.” till att landa platt, känna sig svullen och blek och tycka att det mesta är ganska så… beige..? Allt inom loppet av cirka 24 timmar.

Den härliga hormonkarusellen.

För att inte sänka starten på veckan helt så kan vi ju tala om det här mysiga —> helgens bullbak!

Vi gjorde vaniljbullar där vi testade att ha äppelmos, snabbt ihopkokad på våra egna äpple, i hälften av bullarna. Och det blev så gott!

Lite lagom äppelsyrlig smak tillsammans med vaniljen och den söta bullen. Tokgott!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *