Mer ljusslingor och hur veckorna brukar se ut

I takt med att september checkar in så gör ljusslingorna även så. Först runt TV:n, tjejerna har fått i deras sovrum (ja men visst de sover i samma sovrum nu – men mer om det snart!) och nu sist så runt vår stege som hamnat i vardagsrummet.

Det syns lite dåligt på bilden med det är som små fjäderbollar runt lamporna – så fina!

På tal om något helt annat än ljusslingor så brukar jag säga att av oss här hemma så är jag den som är minst rutinmässig medan min man kan en nästan följa på minuten var han är någonstans i sitt ”schema” för dagen.

Men så hävdade min make i veckan att jag är nästan precis lika rutinstyrd som han och då… började jag tänka. Och visst går mina olika veckodagar i alla fall i lite olika teman? Men om det här handlar om rutiner eller icke det låter jag vara osagt.

Måndagar – kaos

Hur jag/vi än försöker, under söndagen, planera inför veckostarten så missas det alltid lappar som ska tas med till förskolan, extrakläder och ens ”game” är liksom aldrig på topp på måndagar. Som när stora loppans gymnastik drog igång i måndags och det skulle logistikplaneras, packas gympaväska som skulle få följa med till förskolan och det skulle kommas ihåg att fixas mellis som skulle förtäras i omklädningsrummet i väntan på gympastart. En måndag går en sådan här ekvation bara inte ihop.

Det är bara givet att något missas på en måndag.

Så när en står där i omklädningsrummet inför gymnastiken och stora loppan, med sina rådjursögon, tittar på en och frågar vad hon får för mellis och jag får svara ”vatten får kranen på toaletten” samtidigt som kompisarna runt omkring packar upp pannkakor i fina foliepaket och vindruvor i små burkar så är känslan… snaaaaaaaark.

(Slänger in ett sent tack till kompisens mamma som bjöd på banan och den andra kompisens farmor/mormor som bjöd på en plätta och lite falukorv ur fint foliepaket – i love you!)

Tisdagar – chips

Tisdagar är antingen långdag på jobbet eller allmänt bara en fortsättning på veckostarten och ibland kan jag gnälla över att tisdagen är den tröttaste dagen på veckan. Då brukar jag spexa till det med att få lite fredagskänsla över det hela – seriemaraton på sofflocket eller varför inte chips och dipp fastän att det ”bara” är tisdag.

För om vi erkänner – behövs inte chipsen mer på en tisdag än en fredag?

Särskilt om en startat dagen med att ligga raklång på en brygga i hamnen med en glasburk i handen för att fånga upp lite vatten.

Varför starta dagen med att fylla en glasburk med vatten i en hamn?

För att en återigen startat veckan, på den där kaosiga måndagen, med att vid förskolelämningen inse att stora loppans vattenprojekt glömts bort denna veckan också (mailet kom bara i juli……..). Och när man då vägrar att det ska komma ännu en dag då man står där skamsen på tröskeln så får man finna sig i att ligga i jobbkostymen, strax efter klockan 07.15 en tisdagsmorgon, på magen på en hamnbrygga och fiska upp vattenprojektsvatten och samtidigt försöka undvika att få allt för många alger i burken.

Onsdag – bästa vardagsmorgonen

För då är tjejerna med min mamma. Tjejerna kan sova länge, jag kan göra mig i ordning med en podcast medan tjejerna sover. Plus att jag får börja dagen med en kaffe och pussar med min mamma. Kan knappt bli bättre väl?

Torsdag – förfesten till helgen

En dag kvar till fredag, inga särskilda aktiviteter på schemat och nu börjar det åkas nedförsbacke till helgplanerna.

Fredag – hej och hå på känslan!

Hur mycket jag än älskar vardagen, trots allt jag skrivit ovan, så är fredagen särskild. Det är en särskild känsla på kontoret, effektiviteten är hög och när en sedan landar hemma (gärna med en känsla av att det mesta som skulle avverkats under veckan faktiskt har avverkats) och vet att vi har en hel helg tillsammans i familjen – den känslan är svårslagen.

Och ja, feststämningen är tillräcklig i sig att de där chipsen passar bäst på tisdagen. De behövs (nästan) inte på fredagen.

Här älskar jag filmkväll med barnen och att sedan själv slumra på soffan till sent och därefter släpa sig upp någon gång och fortsätta med det där slumrandet.

Helgen

Långsamma morgnar, långa frukostar, vara tillsammans, att vara närvarande med barnen, pula med saker i huset, bubbla idéer med maken, badhusbesök, lekplatser, träffa vänner och att allmänt hinna tanka upp med energi.

De olika vardagarna i någon form av sammanfattning blev det här visst!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *