24 grader och sol

Så här såg det ut i sovrummet under morgonen och alldeles strax ska jag dyka ner i duntäcket igen för uppstigningen var redan strax efter 06. Juni fick visst något plötsligt morgonpiggt över sig och det var bara att kliva upp…

…eller ok bara och bara. Det tog ett tag innan jag fick upp ögonen helt och första delen av morgonen hade jag kunnat spela den förkroppsligade versionen av snoozeknappen. Tills jag hivade i mig två koppar kaffe och det blev lite mer fart i kroppen.

Annars har det jobbats, hämtats barn och varit en helt vanlig vardag – med pangiga 24 grader och sol utomhus minsann.

Jag kan inte låta bli att småle lite åt hur klädvalen delar oss vid denna tiden på året. Vissa som skymtas på stan har redan gått all in med ullkappor, jeans och tjocka strumpor medan andra hänger kvar i sommaren med lätta klänningar, barbent eller kanske en kortbent jumpsuit.

Pluspoäng till den senare kategorin idag när det plötsligt blev sommar igen.

Och tänker vi efter är detta precis lika roligt som väderskiftet vid vårkanten. Där en del håller kvar vid dunjackorna och verkar tänka ”man vet aldrig!” medan andra kör jeansjacka och solglasögonen så fort prognosen antytt minsta lilla sol.

Inte lätt i vårt svenska skiftande väder inte!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *