Helgen i bilder

Helgen startade som brukligt med familjehög i vår stora säng. Althea hade försiktigt väckt sin lillasyster, tagit henne i handen och så kom de smygandes in till oss hand i hand. Ganska så tidigt på dagen tassade vi sedan vidare.

Snabbare än fötterna släpper sista trappsteget ner så sitter dessa två tjejer vid bordet och geggar med slime (slajm…?). Jag tycker det är helt vedervärdigt – bara det här med att konsistensen är som en manet.

Men tjejerna kan sitta i långa långa stunder och slimekladda och då hinner en annan till exempel…

…göra de där mackorna som jag berättade om. Och ta en kaffe och prata ostörst med maken en stund – bara en sådan sak liksom.

Strax efter 10 åkte jag och stora loppan på loppis. Vi hittade en så otroligt fin dockvagn, lite andra leksaker och en spegel som jag tänker ha på mitt sminkbord. På spegeln ska jag ställa smink, parfymer och sminkborstar tänkte jag.

En av de stora favoriterna var de små korgstolarna som skymtas – de ska inredas med i hushyllan som står i lekrummet. Tänk vilken trendig hushylla!

Althea fick välja fritt för sin egen peng och hittade en skränig vulkan och ett gäng dinosaurier för ett par tior. Sedan hade hon lektion för oss hela helgen om växtätare, köttätare och vilka som är snabbast.

Magarna började kurra och Andreas gjorde en rackarns god räkpasta som jag, i äkta influenciskt manér, ställde mig på stolen för att fota.

Räkor som blivit över från kvällen innan, citron, chili, grädde och pasta – plus en näve basilika. Mycket mycket bra grejer.

En kompis till stora loppan knackade på dörren och de försvann snabbt in i sin lek, Andreas röjde på i trädgården och jag och Juni begav oss ut på promenad med Strössel. Denna runda gick jag (minst) en gång om dagen under mina föräldraledigheter och jag får sådana flashbacks när jag struttar runt här nu.

Lördagen var också årsdagen för min pappas bortgång. Det är en fruktansvärd dag varje år, men i år så var jag kanske inte riktigt lika fokuserad på varje klockslag som jag brukar vara på denna dagen… Även om det isade till i magen när några av de där klockslagen kom. För att jag vet precis vad som hände då för 17 år sedan.

När eftermiddagen kom så åkte vi med blommor till graven och jag försökte få in i mitt huvud att denna årsdagen markerade året då jag levt lika länge utan min pappa här som jag gjort med honom.

Söndagen kom och just på söndagar brukar jag känna mig utvilad och lugn nog att ta ett långt bad, skrubba och lägga ansiktsmask och just igår så satt jag länge och lyssnade på en podcast medan jag sminkade mig. Inte lika vanligt en söndag men denna söndag var det ju valdag.

Från sminkbordet kikade jag mot fönstret och insåg att vi visst det har en blomma med faktiska blommor här hemma. Men det är ju visserligen en kaktusvariant… kanske inte räknas då?

Och sedan gick vi ju som bekant och röstade. Och hoppade på färgglada markmålningar. Men mest röstade vi.

Kände mig i övrigt så tillpiffad, och solen sken, att jag tänkte ”nu minsann blir det en selphie!”. Gick ungefär så som det brukar…

Strax efter röstandet lämnade Althea oss för en kompis lite längre bort på gatan och vi kvarvarande familjemedlemmar slet med det här projektet.

Vår framsida, och trädgården i övrigt kanske, har ju lite att önska. Vår framsida har minst sagt skavt i ögat, men snart så har det minsann rådits bot på det skavandet.

Här har vi grävt upp gräs, lagt en rad med stenplattor och härefter ska det fyllas upp med singel. Till våren ska vi planera en rabatt av lavendel längst med hela raden med stenplattor.

Efter middag i magen så drog jag mig undan, upp på ovanvåningen, och blev kvar en bra stund. Med huvudet fullt av tankar och försökte bena ut svåra frågor och ge dem svar.

Tills det blev mörkt, tjejerna skulle komma i säng och därefter valvakade jag och Andreas tills sena timman. Så sent att det kändes lite segt denna måndagsmorgon.

Och läget känns väl också lite… förvirrat..?

Dagen har snurrat på och läget i Sverige känns väl egentligen precis lika förvirrat, anar att vi har spännande veckor framför oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *