Barnens rum

En av de viktigaste sakerna för oss i inredningen här hemma är att tjejerna ska ha sin givna plats – att det inte ska vara (för mycket) ”appappapp akta mammas vita soffa” eller något i den stilen. 

Vi i familjen hänger mest överallt i huset och gärna i samma rum samtidigt – men tre platser är lite extra tillägnade tjejerna.

Tänkte jag skulle visa er dem med hjälp av foton från när Frida (Ekman) och Petra (Kjellgren) var här och gjorde hemmahos:et för Härligt Hemma.

I vardagsrummet finns ett litet kök inbyggt i ett loppisfyndat skåp.

Leksaksköksdelen har vi byggt ihop själva och undrar ni över att kaklet (som synes) inte passar in i skåpet riktigt så är det för att från början stod detta lilla kök i vårt vardagsrum, mot köket, fastmonterat mot en vägg.

Sedan fick det flytta in hit,

På ovanvåningen i vad som var Altheas gamla sovrum hittas numera ett rum tillägnat bara lek – kort och gott: lekrummet.

Ett litet slott i hörnet, leksaker i massor och här kan en ofta bli bjuden på en låtsats kopp med kaffe.

Och sist sovrummet – som numera båda tjejer sover i. Just här är det fokus på lugnt och skönt och därför finns det inte direkt några leksaker här. Istället sängar, gosedjur och böcker.

Har lovat mig själv att få till lite mer textilier här också. En mysig matta i större modell, en sänghimmel till Juni och så gardiner – klart!

 

Alla fotona är ifrån vår hemmahos-fotografering som gjordes för Aftonbladets Härligt Hemma. Fotograf: Frida Ekman.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *