Halvt ledig dag och viktiga tester

Hej kära ni, hur har ni det denna onsdag? Halloween och allt minsann.

Själv har jag bara arbetat en halv dag på kontoret och känner mig as we speak ganska så utvilad.

Arbetsdagen blev bara halv eftersom jag hade cellprovtagning på Kvinnohälsovårdsmottagningen (många poäng i Alfapet på det där ordet) strax efter lunch. Så viktigt att gå och testa oss tjejer – så missa inte att gå på rutinkontrollerna!

Jag är opererad två gånger för cellförändringar. Med tanke på mina föräldrars sjukdomshistoria så är jag fullständigt livrädd för sjukdomen med stort C, och därför väldigt tacksam att detta har kunnat upptäckas så att det aldrig fanns någon risk att det kunde utvecklas till något förstadie till sjukdomen.

Efter operationerna gick jag på täta kontroller en gång i halvåret i fem år, dessa avslutades när jag precis fött Juni. Om jag inte minns fel togs sista provet i samband med utskrivningen från BB. Denna gång var den första provtagningen tillbaka på det vanliga omloppet av rutinkontroller – som jag tror är vartannat år?

Efter cellprovet åkte jag hem och hittade ett viktigt kuvert i brevlådan:

Det var mitt topsnings-kit från Tobiasregistret. Jag anmälde mig till Tobiasregistret för några dagar sedan, fyllde i en hälsodeklaration som godkändes och nu var det dags för sista steget – samla in och skicka iväg två tops med salivprov från insidan av min kind.

Tops tops på insidan av kinden och sedan fäste jag topsarna här inne i kuvertet och skickade iväg till Tobiasregistret.

Sedan kommer detta prov analyseras och om ett par månader ungefär så finns jag tillgänglig som donator av blodstamceller.

Så efter provtagning på diverse ställen på undertecknad landade jag hemma och… gjorde absolut ingenting.

Jag satt hårt hårt på mina händer och tvingade mig själv att blunda för allt som behövdes plockstädas här hemma och vilade istället ögonen på Love Island UK en stund. Efter några dagar med att ha kört på trots en mycket tråkig förkylning som gjort att jag tappat rösten till och från så var det efterlängtat med lite vila.

Nu saknar jag dock barnen något så förfärligt. De kommer alldeles strax hem från mormor och då ska vi värma till matlådor som står färdiga i kylen och sedan dyka ner i ett varmt bad.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *