Smyger in julen

Jag har en ytterst tydlig och ganska så tidig känsla för att vilja gå all in i julmyset i år. Det är nästan som om jag får hålla tillbaka allt jag har för att undvika att slänga upp adventsljusstakarna redan nu.

(Hade det inte varit för att jag bryr mig om vad grannarna tycker så hade jag redan gjort det)

Och nej, jag tror verkligen inte att det har med flödet i sociala medier att göra. Där det ibland kan kännas som att det råder en den-som-postar-en-julbild-först-vinner-tävling. Jag svär att jag såg en julbild redan i somras, en icke ironisk sådan. Utan jag har bara julkänsla i år – för att fortsätta på gårdagens yay:ande –> yay!

Så här hemma har det smugits fram lite stjärnor i avvaktan på att jag ska våga plocka fram adventsljusstakar och göra kransar. Förutom pappersstjärnan som hamnade framför Tove Frank-printet där min fina vän Elin är modell så har det kommit upp lite stjärnor i fönstrena.

Och för att tala om något helt annat… Vilken grej det är när barnen somnar i tid!

Våra barn har en viss tendens att vilja nattuggla (precis som sin mamma) och vi har haft stökiga kvällar och långa läggningar. På grund av denna anledning har vi den senaste tiden har vi försökt införa nya rutiner.

Visst det är inte riktigt så att barn ropar hurra! när en inför nya rutiner och även vi fick ett något svalt intresse. Men envisa har vi varit och så idag sov båda barnen klockan 20.15.

Förstå vilka oceaner av tid en får på kvällen plötsligt!

Typ så att en hinner måla naglar, plocka undan, greja med sina sociala medier, landa i en onepiecejulpyjamas, tjuvöppna chipspåsen, ladda hem HayU (livsfarligt för en seriejunkie som mig…) och mata senaste säsongen av Kardashians. Typ så.

Och imorgon är det fredag – puss på det!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *