Lucka nummer 1, 2, 3 och 4

Hej tisdagskväll och jag har alldeles precis haft någon form av spakväll här hemma. Mer riktigt ska vi nog säga restaurering. Råkade nämligen gå förbi en spegel under dagens lopp och det var ingen trevlig upplevelse för den spegeln.

Och så har det ju som bekant hunnit bli december och jag tänkte (för tredje året i rad) vara med i Johanna Kajsons bloggjulkalender – i och med att det är fjärde dagen redan så samlar vi ihop oss lite här i början.

Lucka  1 – Ditt första aktiva val

Alltså som jag suttit och funderat på detta och mycket också för att det första jag kom att tänka på var gymnasievalet, och därefter tänkte jag att jag måste väl ändå ha tagit något aktivt val innan dess… Sedan gick tankarna till olika sportaktiviteter som jag börjar och slutat och det har väl egentligen inneburit aktiva val också…

Men så kom jag på det – i alla fall det första stora jag minns – när jag fick mitt första sommarjobb bara tolv år gammal. Jag ville så gärna arbeta i glasskiosken nere i hamnen i Hällevik, som jag vuxit upp i, eftersom jag tyckte att tjejerna som jobbade där var ungefär hur coola som helst. Tjatade och gnatade på mina föräldrar om lov, tills de sa ja, och traskade sedan gatan ner och presenterade mig vid första bästa glimt om att den fanns en ledig plats – ett första jobb!

Lucka 2 – Ett misslyckat val  

Oj… Jag vill väl egentligen vara lite klyschig och säga att inga val är misslyckade för alla innehåller lärdomar, och det är ju verkligen så på riktigt, men…

Det jag kom att tänka närmast på måste nog vara den där kalendern som jag är Caroline gjorde tillsammans för ett par år sedan. Inte kalendern i sig, den var ju superfin, men att vi gick så all in och ville göra allting så perfekt från början. En seriös hemsida som var hur bra byggd som helst, alla detaljer i kalendern och så vidare och så vidare. Det vart som om all energi hade gått ur oss när vi äntligen var klara med det där och det var dags för att få ut den. Hade önskat att vi körde ett ”hej kolla vår fina kalender – vill ni ha?” på typ Instagram istället och sedan kört därifrån.

Men vet ni? Just det där om att ta med sig lärdomarna har vi faktiskt gjort och tänkt på detta i vårt senaste projekt – klokt visst?

Lucka 3 – Mitt senaste beslut

Göra en ny header till bloggen. Kort och koncist och väldigt på tiden.

Lucka 4 – Så valde jag att spendera sommaren 2018

Oh lord vilken sommar det var! Får rys bara av att tänka på den.

Vi bestämde oss för att ha en väldigt väldigt öppen kalender under semesterveckorna och det valet var förträffligt. Plus att den uthärliga sommaren började tidigt och det var så mycket roliga sociala saker som hände veckorna innan semestern att när semesterveckorna väl kom så kunde vi bara vara och göra vad som föll oss in varje dag.

Jag minns all tid med familjen, massor av god mat, alla våra fantastiska vänner (älsk på er!), fotbolls-VM, att vi testade ungefär 19 olika badplatser och så värmen då så klart.

 

Det här är en del av Johanna Kajsons bloggjulkalender – vill du också vara mer så kika mer HÄR. 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *