Måndag, spa och lögner

Ungefär den här känslan hade jag denna morgon när jag vaknade, fortfarande förkyld, och tänkte ”nej inte måndag…”. Glammigt visst?

Sedan sprang dagen iväg, söndagsspaet har förskjutits till måndagar istället för söndagar så idag har det bastats, skrubbats, rakats, målats naglar och lindrat den söndersnutna näsan med barnen rumpsalva. Den sistnämnda behandlingen kanske ni inte hittar på Ystad Saltsjöbad eller annat liknande lyxspa men den var ack så behövlig denna hemmaspadag.

Vi såg Nobelbanketten (yay på både Sara Danius klänning och kronprinsessans!) som sedan byttes mot senaste Outlander och sedan fick jag kvällsuppdraget att ”släcka ner huset” av Andreas vilket resulterade i att vi har det mest upplysta huset på gatan – så blir det när en som älskar att sova med tända lampor får släckningsuppdraget.

På tal om ljus… Våra julgransljus kan fjärrstyras i år och jag kunde inte låta bli att lura stora loppan att de tändes och släcktes när man sa till granen ”tänd ljusen” respektive ”släck ljusen”. Samtidigt som jag (så klart) stod en bit bort och tryckte på knapparna.

Andreas fick till slut tala om sanningen för henne när hon hade stått och skrikit åt granen tio gånger i rad ”meeeeen TÄND ljusen då!!”, efter förskolan idag, när jag inte var hemma.

(Note to myself – kom ihåg att berätta om helglurerier innan den nya veckan börjar)

Och så sist, men inte minst, dagens lucka i Johanna Kajsons bloggjulkalender:

Lucka nummer 10 – ”Ett vägskäl jag drömmer om”

Med risk för att ni inte orkar med ännu en husplan men jag kan ha råkat köra förbi ett hus som är… ja ett drömhus.

Huset är inte ens till salu men skulle det bli så… Eller så kanske vi knackar på och gör en Zlatan?

(Nej vi verkar aldrig tröttna på projekt. Men samtidigt har jag världens beslutsångest så skulle sådana här stora beslut som att sälja och köpa nytt hus behövas tas så får Andreas rodda det. Han hade styrt upp beslutet bra mycket bättre!)

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *