Söndagslistan

VECKANS BÄSTA: Veckans lucia! Det här med julen är ju en magisk tid. Att barnens förväntansfulla ögon inför deras olika luciafiranden, höra hur de övat på sångerna, stora loppan som studsade upp luciamorgonen och var så exalterad.

VECKANS SÄMSTA: Nu kommer en skräll men denna blir samma som ovan. För hur magiskt det än har varit att se tjejernas förväntan över lucia så har vi föräldrar fått följa det på… avstånd. Vi har alltså inte fått se luciatågen utan dessa har filmats. Det sitter långt inne att erkänna men ja, det egocentriska föräldrahjärtat tycker det är tråkigt att vi inte fick vara med och titta live.

(Vi har fått gå på filmvisning efteråt med mysig luciafika och vi har världens bästa pedagoger med barnens bästa i främsta rummet. Med det sagt får vi köra en längre variant av detta senare.) 

VECKANS ROLIGASTE: När Juni lärde sig ”skitgammal” från årets julkalender och nu använder det frekvent. Kanske passar sig lite mindre bra i kön på ICA när Agda 83 år stod framför oss, men inte ens då kunde jag hålla mig för skratt.

VECKANS MÄKTIGASTE: När snön kom nu i helgen. Plötsligt blev allt så där fint igen. Vilken humörhöjare det var när allt blev gnistrande vitt – hoppas att det ligger kvar lång tid stund.

VECKANS FOKUS: Har varit att försöka bli klar med det som ska bli klart på jobbet och ta det väldigt väldigt lugnt på helgen. Har varit totalt bortkopplad denna helgen känner jag. Nästa vecka är deadline för mycket så håll tummarna för oss.

VECKANS GODASTE: Igår åkte vi inom Rebelpark för att smygkika på vänners actionsportanläggning som alldeles snart står klar. Med oss fick vi det ytterst jobbiga uppdraget att provsmaka bakverk som kommer finnas i deras bistro… Ja men dra mig baklänges så goda de var! Nästan stört omöjligt att rangordna.

VECKANS SERIE: Vi har plockat upp The Americans igen!

JUST NU: Sover 2 av 5 familjemedlemmar och snart ska vi resten göra samma sak. Är jag riktigt hurtig imorgon så tar jag tjejerna på pulkan till förskolan.

HUR HELGEN HAR VARIT: Att börja helgen med badhusbesök slår ibland det mesta.  Tänker alltid på Jerka Johanssons blogginlägg när jag är på badhuset med barnen (och håller med på många punkter), men när det är lugnt och bara ett fåtal andra badgäster, omklädningsrummen går smidigt och barnen har det förträffligt så är det minsann finemang.

Därefter har vi lufsat runt, bakat och jag har somnat på soffan inte mindre än tre gånger. Det var så rogivande när Andreas lagade brunkål inför julafton igår på eftermiddagen, tjejerna var mitt uppe i något ritpyssel så det tog mig ungefär två sekunder att slumra till.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *