Sista uppsamlingsheatet

Först och främst – hoppas att ni haft en toppen toppen jul och att ni där haft lata dagar, mätta magar och haft fint med familjerna. Innan vi uppdaterar oss på hur vår jul var så tänkte jag att vi skulle ta ett sista uppsamlingsheat med bloggjulkalendern.

Kan ha varit så att jag varit exceptionellt dålig på att hålla takten i år, men eftersom jag gillar att fullfölja det jag påbörjat, så kör vi sista luckorna nu samtidigt med en kik på hur vår dan före dan före dopparedagen såg ut.

Jag hade varit iväg och handlat förnödenheter till ett helt julbord som vi skulle förbereda. Andreas samlade energi genom att provsmaka valnötterna

Lucka nummer 19: ” En resa jag ångrar att jag inte gjorde”

Det fanns en resa planerad efter min gymnasiestudent som skulle gå till Filippinerna och ett arbete i en barnby. Jag fick kalla fötter när e-postkommunikationen gick sådär med en som arbetade som sjuksköterska i barnbyn, och blev väl lite rädd över att det inte verkade helt uppstyrt, så det rann ut i sanden och blev aldrig något.

Kan ångra att jag inte tog tag i att kontakta någon mer och se om det gav något mer. Men istället blev det något annat.

Vi lagade ett ganska traditionellt julbord men med stort vegetariskt inslag. Grönkål i mängder – grönkålschips i salladen, grönkålspaj och långkål. 

Lucka nummer 20: ” När jag väljer frukost…”

Som jag så sällan gör eftersom jag är urdålig på att äta frukost, men när jag tar mig tid till det så väljer jag gärna gröt, kaffe och gärna en macka till.

De små stökade runt blad vardagsrummets gymnastikredskap och kom då och då ut i köket för att provsmaka det vi lagade. 

Lucka nummer 21:  ” Ett val jag haft ångest för”

Jag lider av svår beslutsångest så typ alla val jag ska ta innefattar en viss bit ångest.

Det var krispigt fint väder ute och så här glad var jag för det. Vi tog en paus och fick frisk luft i lungorna. 

Lucka nummer 22: ” Vänner jag valt att ha kvar i mitt liv”

Är en samling av vänner från way back och några som tillkommit på senare tid. Har en stor social krets men har förstått, nu på äldre dagar, att jag har ganska så svårt att släppa någon riktigt nära. Där finns idag plats för en lite mindre skara.

Så här tjusigt var det när det började skymma. Nu när jag snön här kan jag knappt förstå att det faktiskt var här vi satt och svettades i somras och inte kunde hitta nog med svalka från värmeböljan. 

Lucka nummer 23: ” Aktiva beslut jag tar varje dag”

Att vara närvarande med mina barn. Det är så otroligt otroligt viktigt för mig.

Lucka nummer 24: ” Så väljer jag att fira in ett nytt år”

Med vänner. I år är vi bortbjudna till vänner och har bestämt oss för att ta hjälp av catering med maten, trots att vi är ett litet gäng, men så bra beslut då vi kan fullt fokusera på att hänga med barnen och varandra istället för att styra en trerätters samtidigt.

Min vän Petra har förresten tipsat om ett lika bra beslut de tog en nyår – då de åkte och hämtade hem en gigantisk portion sushi – hur bra? Bara att lägga upp fint och njuta!

Känns som att fler och fler tankar går åt detta hållet för mig vad det gäller att fira olika saker. Mindre duktigt uppstyrt i form av välplanerade menyer och mer åt – enkelt, festligt och mer häng med dem vi är med.

 

Detta är en del av Johanna Kajsons bloggjulkalender – läs mer HÄR. 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *