Juldagarna

Här flyttade vi ut redan lilljul, till min mammas gäststuga, så klart spenderade vi mesta av tiden inne i stora huset men här sov vi!

Vi råkade elda så mycket i kaminen att det blev så varmt här uppe på sovloftet att vi fick öppna båda fönster för att kunna somna.

I pyjamaser (matchande sådana också) knapprade jag och Juni lite på varsin dator.

Tills vi kände oss klara och istället öppna en tidig julklapp. Bra regel, tycker vi, att öppna julklapp redan tidigt på dagen så denna kan lekas med under dagen.

Tjejernas pepparkakshus prydde sideboardet. Sju syskon är vi i familjen och den fina tavlan har mamma och Mats fått i julklapp av mina syskon.

Sedan begav vi oss ner mot hamnen för det traditionsenliga bastubadet. Detta är en stor favorit, hos alla av oss tror jag, och en stor del av vår julafton spenderar vi inklämda i en bastubåt där vi varvar bastu med dopp i det iskalla havet.

De andra käkade korv och jag som inte hittat någon vegokorv jag direkt gillar slängde ihop en sallad till mig och Felicia.

Inte så förvånade att se ännu mer grönkål visst?

Under tiden vi bastade klart hade mamma fixat med dukningen.

Sedan slog vi oss ner till de berömda tecknade filmerna klockan 15.00. Här har vi två stycken som är djupt försjunkna.

Och här en som inte var lika intresserad av att se Kalle och hans vänner. Lilla loppan somnade istället hos sin morbror.

Sedan började det skymma och innan det var dags att slå oss ner till julbordet så kom den efterlängtade tomten.

Jag tyckte det var så fint när barnen tackade så fint  för sina julklappar.

Också roligt att det var Andreas som var årets tomte och stora loppan anade ingenting medan den lilla spontant sa ”pappa följer du med mig?” när hon behövde gå på toaletten mitt i allt.

Sedan blev det juldagen och vi packade ihop oss och åkte hemåt igen. När mina ut-och-dansa-planer gick i stöpet efter att Hanöhus (utestället) hade sjabblat bort våra biljetter inte en utan två(!) gånger så åkte jag och Althea istället till gymmet en sväng.

Fullt rimligt byte…

I övrigt har vårt hus sett ut exakt så här precis varje dag. Vi har ibland gjort ett tappert försök att organisera upp det men har fallit (snabbt) tillbaka i leksakskaos.

Men det är väl egentligen ganska så mycket meningen med ett jullov?

En lika vanlig syn har varit mig – så här – mjuka kläder, inget smink och ansiktsmask.

Och imorgon är det sista dagen på det här året. Tycker alltid att det är en svindlande känsla på nyårsafton.

Men kombination över reflektion över året som gått, nyfikenheten över det nya och en smula ångest över att tiden går.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *