Välkommen in i vårt sovrum

Jag fick en fråga i kommentarerna (älsk på kommentarer förresten!) på det HÄR inlägget om hur vårt sovrum ser ut idag.

Efter att ha bildgooglat ”husnr24 sovrum” så har jag för övrigt insett följande:

🌱 Jag tar bilder från typ exakt samma vinklar i sovrummet varje gång. Men visst… kanske inte finns allt för många vinklar?

🌱 Att vårt sovrum förändrats minimalt sedan vi flyttade in i det. Lite härligt ändå på något sätt?

🌱 Vi har ätit frukost i sängen otippat många gånger

Ska vi kika på lite som jag hittade i bildgooglingen?

Sovrummet hittas på ovanvåningen, i den nybyggda delen av vårt hus, och mitt över vårt sovrum hittas tjejernas.

Dörren in till sovrummet är original från husets gamla del. Så när vi byggde ut flyttade vi dörrposter, och dörrar, så både vårt och tjejernas sovrum har gamla dörrar fastän att det är i nya delen.

Vår säng är två stycken ihopbyggda sängar som målats om från brunt och som Andreas byggt en ny stomme till så att en stor madrass får plats.

Sängarna kommer från börjar från Andreas farmor och farfar.

Vi har gardiner undanstoppat som dock aldrig kommit upp. Har tänkt att de egentligen borde fått komma upp, hade blivit lite mer ombonat då. Ett goal till nästa sovrum då kanske?

När någon läste glossigt magasin på vad jag tror måste varit en helgmorgon. Har sällan tid att läsa glossiga magasin på andra dagar.

Lamporna är ifrån Clas Ohlson och sängborden från IKEA. Sängborden har inbyggd laddning för telefonen så för att ladda mobilenheter behöver vi bara lägga dem på ett kryss i ena hörnet.

Familjehäng i sängen, också en helgmorgon, med kaffe och varm choklad som jag minns spilldes ut på påslakanen. Lätt hänt med kombinationen av choklad och vita lakan, tack för tvättmaskiner.

För att bryta av i färgskalan lite så hittade jag där här bilden från vårt förra sovrum, innan huset byggdes ut, och detta måste ha varit ifrån när vi var alldeles nyssinflyttade.

Var så förtjust i den blommiga tapeten från Laura Ashley som vi åkte hela vägen till Göteborg för att köpa.

Här vid sidan om min sida av sängen hade Juni sin säng när hon var pluttig. Hon sov i och för sig inte särskilt mycket i sin egen säng, men den användes väldigt mycket som ett ”stopp” så att hon inte skulle ramla ur vår säng.

Färgkoden till sovrummets gråa väggar är en vanlig fråga jag får som jag tyvärr alltid har dåligt svar på! Den är en grå ”vanlig” färg från Alcro.

Färgen kommer bli samma (tror vi att vi bestämt oss för) i kommande sovrum och sängen är ju densamma så med dessa två komponenter tror jag att nästa sovrum blir ganska så likt.

Det jag kommer sakna är att ha sovrumsfönster som vetter mot trädgården, att ha barnen precis intill och har nästa sovrum inte riktigt lika högt i tak och är inte heller riktigt lika stort. Lite osäkert är det om vi får plats med sängborden vid sidan om sängen.

Tack och bock för denna sovrumstur säger jag och nästa sovrum kanske ni får se i rörligt format när vi är här hemma och filmar youtube till den nya kanalen!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *