Söndagen i bilder

Inlägget innehåller reklam genom en reklamlänk

 

Vi vaknade, rullade upp rullgardinen, och såg den här trädgården. Ja, inte från det här hållet då utan från det högra fönstret där uppe, men ni förstår.

Vi hann precis äta upp frukosten innan vi begav oss bort mot pulkabacken. Jag må tycka si så där om denna årstidens mörker (och gatusmåsten) men när det ser ut så här så kan en inte göra annat än att njuta.

Blir en inte som barn på nytt i pulkabacken så blir en det i snögubbebyggandet. Så väldigt roligt att vi fick ihop snöbollar som var större än Juni.

Tjejernas overaller hittar ni förresten HÄR (reklamlänk genom Tradedoubler) och de är så bra – tjejerna blir aldrig minsta blöta eller kalla där under. Inte ens under söndagens tunga blötsnön.

Sedan gick vi hem och värmde oss med linsgryta med lime och fetaost. Recept på linsgryta hittar ni HÄR.

Här hade vi en som snoozade mest hela dagen. Den här damen har en halvljummen inställning till snö, hade hon fått bestämma hade det varit sommaren-2018-värme jämt. En kan förstå henne.

Även fåglarna ska äta gott tänkte vi och gjorde några små fågelmatskakor.

Bara att hälla upp fågelmat i muffinsform, lägga i ett knutet band i mitten, hälla på smält kokosolja och sedan låta stelna.

Pynta med liten rosett om ni tror att fåglarna uppskattar sådana.

Vi tröttnade dock inte på snön utan begav oss ut igen. Vet ni hur snabbt det går på en rutschkana med isslask på? Typ hur snabbt som helst.

Ungefär så snabbt så att en 34-årig småbarnsmamma inte stannar förrän krusbärsbusken tre meter bort dämpar farten.

Min fluffiga vinterjacka var det förresten många som frågade efter på stories den är ifrån BikBok. Dock inköpt förra säsongen och nu när jag kikade kunde jag inte hitta den på nätet – men den kanske finns kvar i butik?

Så grävde vi också ner storasystern i familjen. Jag som har en lätt klaustrofobi ryser av bara tanken, men så här glad var hon när det var klart:

Efter en andra omgång snö vände vi tillslut in och bakade en kladdig kladdkaka som vi toppade med vaniljglass, kolasås och riven choklad.

Tjejerna la ihop varsin glasstrut medan jag och Andreas åt direkt från tallriken med en kopp svart kaffe vid sidan om. Och då gjorde vi diverse läten som ”Mmmmm…”, ”smask smask smask” och ”goooooooott”.

Någonstans därefter blev det mörkt, vi såg Trolls för 1134:e gången, badade och sedan blev det kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *