En liten morgon-Juni och avundsjuka

Vår lilla Juni. Hon som inte alltid kan dra på smilbanden förrän det gått sisådär en 30 minuter av morgonen (precis som sin mamma), som älskar att borsta tänderna, hatar att borsta håret och som gärna sover med sju gosedjur, fyra filtar, ett täcke och så många nappar hon bara får tag i. 

Annars då?

Denna torsdag har sprungit iväg, Juni fick hoppa gympan eftersom jag anade en begynnande förkylning även på henne, jag kämpar på med min och har ett sömnunderskott som heter duga. För att krydda den här lilla kompotten så är jag grön av avundsjuka.

Andreas springer runt här hemma och fejjar med sin packning inför hans fjällresa. De åker med företaget torsdag – söndag till Kläppen. Det packas skidkläder, görs i ordning matsäck med mackor och kaffe, allt med ett förväntansfullt leende på läpparna.

I soffan sitter jag och sneglar på hans runt-fejjande och är superduper avundsjuk.

Missförstå mig rätt – jag unnar honom detta för allt i världen, han är världens bästa – jag är bara grovt avundsjuk. Visserligen ska de jobba också men jag hade (också) velat bosätta mig i en fjällstuga, dricka varm choklad och få ta några vändor i skidbacken.

Nu ska jag vara avundsjuk i någon minut till, sedan försöka hålla mig ifrån att avslöja att jag gömt fina meddelanden i hans packning (pluspoäng för romantik trots avundsjukan) och sedan pussa på honom ungefär tretusen gånger.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *