Måndagslistan

Japps, stjärnorna hänger fortfarande där och idag ackompanjerade av pärlor. Pärla eller rita står högst på listan när tjejerna ska hitta på något medan vi lagar middag (ok, med vi menar jag Andreas eftersom jag kommer hem så sent nuförtiden att jag oftast kommer hem till dukat bord.)

Veckans första dag här och jag tänkte att vi kör en liten måndagslista:

Veckans planer:

Jobb, som på onsdag förläggs i Malmö, jobb med YT-kanalen, firande av tjejernas ena kusin som fyller nio(!) på lördag och så ska jag pyssla om ett stycke make som ska operera sitt knä.

Dagens lunch:

Havregrynsgröt med hackad mandel och chiafrön. Såååå tråkigt. Kompenserade upp med Pringles till mellanmål.

Dagens jippi:

Att tågen gick som de skulle så att jag kom i tid både till och från jobbet. Detta blir ett jippi eftersom jag skulle hämta stora loppan på gympan och då är det viktigt att vara i tid. En gång har jag kommit fem minuter sent dit… De ledsna ögonen när hon satt där sist kvar i idrottshallen vill jag aldrig se igen.

Veckans nerver:

Andreas operation på onsdag… Han skadade menisken på jobbet (för flera månader sedan) och nu ska denna opereras. Det är visserligen en dagkirurgisk operation som jag tror är ganska så rutin för dem, men ändå. Sövning och operation är ju inte rutin för en annan. Och hur dåligt samvete tror ni inte att jag har att jag råkar vara bokat på jobb i Malmö precis samma dag?

Dagens jag:

Lite småtrött och glåmig kanske. (Peppigt visst?) På grund av 1. måndag och 2. att jag inte vet när jag sov ordentligt sist. Juni har nattlig hosta och stora loppan vägrar fortsatt att somna i rimlig tid på kvällarna. Ack ve…

Helgen som gick:

Hängde vi mest i skidbacken. Denna skidbacke om någon är nyfiken. I fredags parkerade vi först rumporna ute hos päronen i Hällevik och blev bortskämda med tacos, nystrukna örngott och härliga krämer. Det lät kanske som en konstig blandning men för en som knappt bäddar sängen och än mindre stryker sängkläder så blir det sådan lyx när man får sova hos någon som gör det. Plus att jag älskar att botanisera bland min mammas alla lyxiga krämer och ansiktstvättar.

Vad jag drömmer om:

Ljuuuuuuuus..! Blev studsande glad över att det faktiskt inte var becksvart när jag åkte tåget tillbaka hem idag. Det tar sig!

Längtar efter vårsol, lättare kläder, kunna packa undan overaller, se blommor och grönt poppa upp i trädgården. Och på tal om trädgård drömmer jag också om att detta året blir året vi blir med plank – så att vi (äntligen) får lite mer insynsskyddat på baksidan av tomten.

 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *