Färga egna servetter

God kväll.. Vi har precis sett Fyre på Netflix och sitter med stora öppna munnar och gapar över allt. Plus en konstig olusts… eller kanske till och med ångestkänsla över det hela.

I övrigt har veckan rusat iväg med all den vanliga vardagssnurran plus Andreas knäoperation – som gick bra – yay!

Och innan det blir fredag tänkte jag visa att vi testade mina bloggkollegor MOE:s färga-tyg-med rödbetor-tips och gjorde några tygservetter här hemma. Kolla:

Läs mer hos MOE här men i grund och botten är det väldigt enkelt. Vi hade lite vitt tyg sparat här hemma, i från en duk vi sydde, och klippte upp detta i lagom servettstorlek, kokade upp rödbetor, med lite salt, tog av från plattan och la sedan i tyget. Vi lät tyget ligga över natten.

Jag klippte också några långa band som vi använder som rosetter till tjejernas hår. Det lite ljusare bandet är ifrån när jag först testade att färga med rödbetor som redan var kokta – vill en ha beige färg så fungerar det här alldeles utmärkt – men för den rosa färgen så använd okokta rödbetor från början.

 

Mitt tyg blev lite batikigt, vilket jag tycker är så fint, men vill man inte det så ska man nog använda en lite större gryta så att tyget kan ligga mer ”fritt”.

Nu väntar sängen och sedan är det fredag!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *