Från allahjärtansdag till söndagen

Vinden viner utanför, sådär så att det riktigt knakar i husknutarna, Mästerkock är på i bakgrunden och Strössel ligger här bredvid i soffan. Hon fungerar lite som en mysig värmedyna. Tänkte att vi skulle kika lite på hur våra dagar såg ut allahjärtansdag till söndag.

Alltså det här gänget…Nyp mig i armen liksom. Måste säga att det har varit lite mysigt att Andreas har varit hemma på morgonen nu under sina sjukskrivningsveckor. Så klart inte roligt att han fick lappa ihop knäet, så missförstå mig rätt, men gah så härligt att tillsammans kunna bidra till lite lugna morgonrutiner istället för att han hunnit hemifrån innan vi hunnit vakna till.

Vårt allahjärtansdagbidrag i Instagram-världen blev den här flygande femåringen.

Vi gick på Pinchos med ett kompisgäng. Middag med fyra barn blir väl sällan en lugn stund men roligt att vi fick ihop det. Var alldeles pirrig i magen hela dagen eftersom jag älskar när familjen möter upp efter jobbet. När klockan slog dags-att-stänga-ner-datorn så stod de där på gatan och väntade, lika förväntansfulla som jag, tänk så härligt att bryta vardagen lite ibland.

Jag har bestämt att det är vår vad det gäller skovalet och haft dessa sneakers varje dag sedan jag premiäranvände dem. Kanske inte det bästa valet när det slog om och blev snöblandat regn som idag, men men…

Fredagen kom och jobbveckan tog slut, tätt följt av lördagslunk. Solen strålade och jag hade inte större planer för dagen än att ta en lång promenad med podcast i lurarna. Men så plingade meddelandeplinget på telefonen och där frågades det om vi hade möjlighet att vara fotoredo om två timmar med tanke på det utfina vädret som råkade infinna sig.

”Då kör vi!” sa jag och Andreas i kör och sedan följde ett mycket väloljat familjemaskineri.

Så här glad var jag att vi fick ihop det. Resultatet kommer ni får kika på lite senare i vår – så skoj! (Hoppas jag, har faktiskt inte sett en enda bild ännu…)

Efter 90 minuters fotograferande så tackade vi barnen (och oss själva) med en bio på vår lokala biograf. Jag fullkomligt älskar att denna biografen finns kvar i vår lilla stad. Den har beundransvärda 100 år på nacken, är kitschigt, litet och har en doft som swishar tillbaka mig till min egen barndom på två sekunder.

Och så kan man köpa skolkritor i en liten påse för 10 kronor. Bara en sådan sak.

Söndagen kom och vi åt bönpasta med kronärtskockskräm till lunch. Och måååånga droppar tryffelolja!

På vägen till tågstationen, och vårt lilla tågäventyr, såg vi dessa små sticka upp ur den gråa marken. Och hur pepp blir man inte?

Stora loppan roade sig med tågtidningen och några sidor senare råkade hon se en annons från Läkare utan gränser där ett undernärt barn var på foto. Hos en liten tjej med stora tankar så snurrade detta sedan vidare… ett litet varv.

Senare under eftermiddagen rumlade jag runt på Pinterest lite (eller vem försöker jag lura –> läs: massor) och såg den här väldigt fina anordningen till bärbuskar. Sådana blir det runt våra kursbär i år minsann.

Till middag lagade vi vegobollar med vitkålsmos, snabbinlagd gurka och lingon. Jag snodde åt mig lite av kronärtskockskrämen som blivit över och så gjorde vi en så god gräddsås med iMat som bas.

Och där var vi framme på söndagskvällen och därmed detta inläggs slut.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *