Snö…?! Vad *biiiip* hände där?

Ja men, precis som rubriken lyder – när jag såg snö som singlade ner från himlen idag så tänkte jag ”nääääääää….” och därefter ”det kan inte var 16 plusgrader och shortsväder som i söndags och nu snö… det är bara elakt”.

Något det dock är – är ljust – och det är fortfarande lika härligt. Ljuset på våren är som en nyförälskelse. Allra mest för energin som kommer med det. Som om en får en dag till efter att en kommit hem från jobbet.

I höst och vinter har jag inte orkat annat än att äta middag, kanske plocka undan efter middagen och därefter krascha på soffan efter jobbet. Det har inte funnits på kartan att göra någon annan ansträngning.

Men nu är det som sagt andra bullar. Och jag tycker att det är ljuvligt! Som om det finns hopp om livet igen och vi liksom kommit ut på andra sidan. Är jag ensam om att känna så här? Kanske är jag påverkad av att det var en extra tuff höst och vinter?

Hur som helst! Nu finns energin där till att göra något efter jobbet. Idag blev detta något att ställa de fina pelargonerna, som jag hittade på Ljungsleds (även krukorna!), på köksbänken och så fick växtgardinen en omplantering och ny kruka. En sådan kruka heter kanske ampel?

Har för övrigt blivit thujahäcksgalen efter vår plantering i helgen och skulle gärna fylla upp med häck på denna sidan mot grannen. Så att det slipper vara så ”fritt” åt det hållet också. Tål att tänkas på…

Sedan lånade jag stora loppans limpistol och limmade ihop grillpinnar till en form av d i y-spaljé för våra sockerärtsplantor som vi har på grodd på fönsterblecken här hemma. Men då hann det bli för mörkt få att fota så det får vi ta en annan dag.

Nu ska jag byta ut headern här på bloggen, svara på lite e-post och styra upp ett kommande samarbete och därefter… ta kväll.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *