Vår start på påsken

Vi startade redan i veckan med att preppa ägg till påskriset (som visserligen inte blev ett ris utan en gren från syrénbuske på grund av vi har det rakt ute i trädgården). Hur fint med hortensiablommor?

Precis som jag skrev på Instagram i torsdags till denna bilden: planer för påsken – se ovan! Och två sekunder senare somnade jag på soffan och vaknade inte förrän 10 timmar senare. Låter som att lite vila behövdes visst?

Därefter inledde vi långfredagen med en riktig pysselstuga. Vi målade ägg och gjorde små kycklingar av barnmatsburkar. Just i den där kycklingtillverkningen råkade dock stora loppan få lim, från limpistolen, på fingertoppen och dra mig baklänges så hon brände sig.

Usch, hela hennes fingertopp på tummen är en stor blåsa nu och fy så ont hon hade.

Efter påskpyssel så var vi utomhus precis hela dagen. Vilket väder! Vi tog fram alla utemöbler, tjejerna fick röja loss med vatten och såpa för att skrubba dem rena, Andreas klippte gräset och sedan råkade vi ha lite vattenkrig.

Så här såg det ut efter min 10timmarsnap på soffan. Hur skönt det än är med en nap av den kalibern så är känslan av att ha somnat med smink på och utan att borsta tänderna mindre härlig.

Nu ska vi pyssla ihop ännu en spalje av grillpinnar och plantera om bondbönorna som vi har på fönsterblecket. Vågar vi tro att jag lyckas odla något ätbart i år?

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *