Saker som hänt

Det har hoppats i sängen i nya sovrummet, med fönstret på glänt och varma vindar som fläktade upp gardinerna, innan hösten/vintern kom på ett (ovälkommet) återbesök.

Det har ätits lunch med min vän Elin, en Ceasarsallad vid havet på Direktör Nyfiken, där vi tog igen många lååååånga månader sedan vi lunchade sist. Och spanade på en äldre herre som gjorde iordning båten inför isättning och blev avundsjuka på hans långsamma slipande och fixande. Han hade inte bråttom någonstans om man säger så.

En söndag åktes det till stranden och rastades barn och hund. Stranden var inte riktigt redo för säsongen ännu med höga drivor av tång – men vad gör väl det när de blev utmärkta hoppavsatser? Precis när vi stod och premiärdoppade tårna i havet och magarna började knorra efter fikakorgen så överraskades vi av åska och regn.

Sedan blev det valborg och det firades med skaldjur och bubblor i glasen. Vi var bara hemma i vår lilla familj men när det blev sen kväll så smög vi ner på stan och såg majbrasa och fyrverkerier med tjejerna nedbäddade i cykelvagnen. Ypperligt mysigt.

Efter valborg kom en ledig första maj som vi firade med att åka till IKEA. Inte mitt allra mest efterlängtade ställe att åka till, på grund av hängde där för mycket under en tid då vi byggde två hus ganska så tätt inpå varandra, men vi behövde kika efter delar att komplettera vår Söderhamn-soffa med. Plus att jag hade fått en spegelidé, och så här blev den:

Till vänster om vår dörrpost mot hallen finns nu en liten spegeldel. Tyckte det gjorde det kala ytan mycket bättre. Ser ni förresten vad som mer fick flytta in? En gräddvit matta… Jag vet, jag vet! Inte det allra smartaste (kanske) i ett hushåll med två små barn och en hund plus undertecknad som spiller kaffe lika många gånger som jag dricker kaffe, men nu hade jag suktat länge efter en ljus matta här och… ja, det får bära eller brista helt enkelt.

Igår var det lördag och då åkte jag, maken och barnen åt tre olika håll. Maken på herrmiddag, barnen till mormorn och jag till lillasyster som firade födelsedag. Jag hängde på magisk hemmafest och sjöng en liten ton i karaokerummet innan jag körde hemåt igen medan de andra begav sig ute i vimlet i Malmö.

Idag har det varit söndag, hela dagen, vi hämtade hem tjejerna plus lånade med deras kusin och tog oss en tur till min vän Kajsas mammas hem och kikade på djur och såg kossor som skuttade ut i hagen, fikade på en filt i gräset och log mot solen som var riktigt varm just där och då.

Efter det har vi rensat undan vinterjackor (trots nattens minusgrader – huh!), städat i förråd, förberett förskoleväskor och försökt hålla tjejerna i någon form av balans gentemot varandra (och oss) för det mesta är de fina mot varandra men vissa dagar alltså…. En sådan dag var det idag.

Nu kraschlandning i sängen och därefter är det måndag (igen).

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *