Helgen i (mobil)bilder

God morgon tisdag! Eftersom jag (fortfarande) inte är uppe i mitt vanliga inläggstempo blir det ett helgsvep till ganska så nära Brokamåla-helgen.

Men det kan väl vara lite trevligt att vila ögonen på ändå kanske?

Först och främst – vilket pangväder det har varit! Älsk på att helgerna känns som semester och att sommaren därför sträcks ut.

Men vi tar det från början:

Helgen firades in med att jag hämtade den här damen ifrån skolan (jo visst, hon började skolan förra veckan, en emotionell resa för föräldrarna i familjen vill jag lova) och så åkte vi till C4 Shopping och strosade runt till sena timman.

Sedan blev det lördagmorgon. Medan Andreas var morgonpiggt uppe på gymmet låg vi här och drog oss. Öppnade fönstret på vid gavel och jag försökte svara på alla frågor som poppar fram ur min sexårings huvud – så gott jag bara kunde innan första koppen kaffe intagits.

Althea önskade en dag där barnen fick bestämma schemat. Vi traskade nerför backen till tågstationen och tog oss (igen) till grannstaden Kristianstad. Lekparkslek följt av lunch på Mix n Go.

I vanlig ordning tog jag quorn, granatäpple, grönkål, avocado och chèvre. Dressing —> chili-koriander.

För att mota bort eventuella bakterier/virus/annat bläigt som kan följa av skol- och förskolestart så festade vi till det med ingefärsshots.

Andreas råkade dock tro att detta var dressingen och hällde ut den på sin sallad. (Förlåt älskling, jag vet att du tycker att jag retas nu, men lite roligt var det faktiskt.)

Efter lunchen rastade vi av oss här innan vi spontande en bio.

Vips så var det söndag och vi lånade med oss tjejernas kusin Alma för att söndagshänga på Rebel Park.

En liten notering här igen – det var inte folktomt men eftersom jag (återigen) inte vet vilka (särskilt barn) som bör/får/ska synas, om än så i bakgrunden, så fångar jag ögonblick där bara vi syns.

Trötta efter dagens alla aktiviteter plus ett kvällsbad vid Levrasjön så tänkte jag fixa snabb middag i tron om att man kunde göra egen ravioli på färsk pasta (lasagneplattor). Det gick inte särskilt bra.

Plattorna var liksom för hårda så det gick inte att få ihop dem. Kanske om jag hade blött dem lite innan..?

Hur som – har någon ett bra tips så feel free!

Istället blev det en cannelloni-variant och smakerna var det inget fel på – gorgonzola, päron, creme fraiche och parmesan.

De misslyckade små ravioliknytena fick följa med som matlåda. En matlåda med misslyckad pasta är en ganska så sorglig sådan.

Därefter var det sen söndag och en ny vecka stod på intågande.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *