Tips till höstens alla middagar

I reklamsamarbete med Gille 

Gille_pepparkakor

Hej söndag! Idag har vi mestadels myst runt i mjuka kläder och tagit det alldeles lugnt. Det blev nämligen anings sent igår – vi hade Max och Carro över på en så härlig middag. Det blev en sådan där kväll där vi bara inte kunde sluta prata. Långt in på småtimmarna satt vi och bubblade.

Att duka i lugn och ro, omsorgsfullt tända ljus och sedan käka middag med vänner är lätt en av höstens härligheter – mer av sådant!

Vilket för mig osökt in på vad jag tycker ni ska hitta på till höstens middagar: varmt välkomna till mitt andra inlägg tillsammans med Gille, och deras fina Mini-Pepparkakshus, denna höst. Förra gången gick vi ju all in på pysselkalas och det hittar ni tillbaka till HÄR.

Nu dyker vi istället in i en lite vuxnare, men precis lika trevlig, tillställning. En middagsbjudning.

Pepparkakshus

Alldeles utmärkt att förgylla denna mörka årstid med visst?

Förutom att de små pepparkakshusen passar alldeles utmärkt som bordsdekorationer så går vi rakt på desserten under den här middagen. Baklängesmiddag någon?

Eller ja, gör som ni vill – laga en god pasta och sedan gör ni den här. För i pepparkakshuset gömmer sig nämligen…

Pepparkaksglass

Gille_pepparkakshus

Desserten! Vaniljglass ovanpå en bit kladdkaka och allt gömt inuti pepparkaka. Detta är, om jag får lov att säga det själv, SÅ gott. Kladdkaka + vaniljglass + pepparkaka = ungefär hur gott som helst.

Egen vaniljglass gör ni enkelt genom att vispa 6 dl vispgrädde till strax över lättvispad. Vänd ner en burk kondenserad mjölk och tillsätt 1 tsk vaniljarom till blandningen – in i frysen, eller så köper ni färdig. Kladdkakan kan ni göra den HÄR om ni vill få ännu mer pepparkakssmak eller så slänger ni ihop en egen.

Gille_mini_pepparkakshus

mini_pepparkakshus

Skär sedan ut en passande bit kladdkaka, ställ huset ovanpå och skopa på en kula glass. Allt kan förvaras i frysen innan om ni vill ha allt förberett. Och är kladdkakan kladdig kan den med fördel fått vara en stund i frysen innan ni ska skära ut en bit.

Koka en kanna kaffe, duka fram och enjoy!

Gille

All fotocred till Serny

 

Hoppas att ni har en riktigt fin söndag, inte är allt för tidsförvirrade och ha en fin start på nya veckan imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *