Veckans meny

Hej mĂ„ndag och denna nya vecka đŸ‘‹đŸ»

Jag sitter uppkrupen i vÄr vardagsrumsfÄtölj, Sveriges EM-kvalmatch rullar i bakgrunden utan att jag Àgnar den nÀmnvÀrd uppmÀrksamhet (förlÄt för ointresset), ryggen vÀrker av en lÄsning i ryggslutet men snart ska jag ner och duscha av mig ansiktsmasken och BUS:et. De senare tvÄ klart mer glammiga Àn det förstnÀmnda ryggontet.

Vet ni förresten vad kroppen ger som tillbakakaka för dÄlig nÀrvaro pÄ gymmet, taskig bukmuskulaturstyrka efter den senaste graviditeten och för mÄnga timmar i oergonomiska arbetsstÀllningar? Med höftledsbesvÀr pÄ och lÀndryggslÄsningar.

Men mer om det en annan dag för nu ska vi kika pĂ„ vad vi Ă€ter för mat hĂ€r hemma denna veckan. Mestadels kommer inspirationen frĂ„n sociala medier – kul visst?

Vi börjar menyn redan igÄr söndag:

Söndag: Ugnsrostad sötpotatis med fetaost, majs, kikÀrtor och persilja. Bild lÄnad av och recept hittas hos Foodjunkieblog.

MÄndag: Pappardelle, kantareller, svartkÄl, syrad grÀdde och citronzest. Bild och recept frÄn ljuvliga Sofia Wood.

Tisdag: Quorngryta med quinoa och myntayoghurt. Bild och recept frÄn Cecilia Folkesson men dÀr vi byter ut lammet mot quornbitar.

Onsdag: FÄr ni ingen bild pÄ men dÄ blir det burgare pÄ Anammas formbara fÀrs och en storfavorit hÀr hemma Àr att smaksÀtta den som Jenny Walldéns koreanska burgare.

Torsdag: Broccolipizza som vi testat tidigare och den Ă€r SÅ god. Bild och recept (igen) Cecilia Folkesson. Bli inte avskrĂ€ckta av all broccoli – den Ă€r verkligen supergod. HĂ€lsar en som inte ens gillar varma grönsaker annars.

Fredag: Kommer vi köra en klassisk tacofredag. SĂ„ hĂ€r blir ingen bild heller – för en tacofredag Ă€r jag helt övertygad om att ni vet hur den ser ut. Mina favortitillbehör Ă€r mango, granatĂ€pple och en riktigt smarrig guacamole.

Nu vÀntar den dÀr duschen och en försök att vila upp ryggen.

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *