En liten pepparkaksstad

I ljuvligt reklamsamarbete med Gille

Välkommen till en morgon i november. Det är fortfarande mörkt ute när du väljer att gå upp en liten stund tidigare än vanligt. Du lyfter på barnens varma täcken och viskar att det är dags att gå upp. Så smyger ni till köket.

10 koppar vatten och lika många mått kaffe får puttra i kaffekokaren, en duk sveps över bordet och barnen bygger en liten by av pepparkakshus. Av mini-pepparkakshus, mitt på bordet.

Några grankvistar får utgöra skog, en ljusslinga lampor och så stadens tågbana runtom. Loket är batteridrivet och tuffar runt den lilla staden samtidigt som ni ställer fram varmt kaffe, koppar och tänder ett par doftljus. Playlisten ställer du in på julmusik fastän att det kanske är lite för tidigt, men det bryr du dig inte om.

Du lutar dig sedan bakåt och njuter av en första kopp kaffe, gnistrande barnögon och ett bord som kompletteras med mackor och skålar med fil.

Det kan hända att en bit macka får åka ett par varv runt tågrälsen och det kan också hända att en bit mini-pepparkakshus hamnar i filen.

En bättre start på en novemberhelgmorgon finns knappt. Tro mig – vi har testat.

 

Foto: Serny 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *